Απομάκρυνση προσφύγων από το λιμάνι Θεσσαλονίκης, ζήτησε ο Γ. Μπουτάρης από Α. Ξανθό

Την απομάκρυνση των προσφύγων από το λιμάνι της θεσσαλονίκης ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης σε συνάντηση που είχε σήμερα, Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, στο Δημαρχείο, με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέα Ξανθό.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για τα θέματα υγειονομικής φροντίδας και περίθαλψης που παρατηρούνται στο χώρο προσωρινής υποδοχής προσφύγων στο λιμάνι. Ζήτησε, επίσης, την ανακατανομή τους σε υφιστάμενους ή υπό δημιουργία οργανωμένους καταυλισμούς της ευρύτερης περιοχής ή ως λύση ανάγκης τη μετακίνησή τους σε άλλο, καταλληλότερο, στεγασμένο χώρο του λιμανιού, επισημαίνοντας ότι ο συγκεκριμένος χώρος είχε εξ αρχής χαρακτηριστεί ως έκτακτη και προσωρινή λύση.

Στη συνέχεια της συζήτησης ο Υπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο για το Σχέδιο του Υπουργείου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τη βούληση να εφαρμοστεί πιλοτικά στη Θεσσαλονίκη, μαζί με άλλα τρία αστικά κέντρα, την Αθήνα, την Πάτρα και το Ηράκλειο. «Θέλουμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας της γειτονιάς σε μια λογική στήριξης του πολίτη μέσω των αποκεντρωμένων ιατρείων. Η αρωγή εκ μέρους της Αυτοδιοίκησης είναι κρίσιμη, γιατί έτσι το αποτέλεσμα για τους πολίτες θα είναι πολλαπλασιαστικό».

Ο Γιάννης Μπουτάρης άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του Υπουργού και επισήμανε ότι ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει στον τομέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο βαθμό που του αναλογεί, δημιουργώντας το Δημοτικό Ιατρείο στην Τριανδρία και διαμορφώνοντας έναν ειδικό χώρο στην οδό Μοναστηρίου 53-55, στον 3ο όροφο, όπου λειτουργεί από το 2013 το Συμβουλευτικό Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας ειδικά για τους ανασφάλιστους.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θωμάς Ψαρράς, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Στρατής Πλωμαρίτης και οι Υποδιοικητές 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αγάπιος Γαβριηλίδης και Ηλίας Θεοδωρίδης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!