απόλυτη-αδιαφορία-δήμου-πρέβεζας-για-174916
ΔΗΜΟΙ | 23.02.2023 | 10:01

Απόλυτη αδιαφορία Δήμου Πρέβεζας για τα πρώην στρατόπεδα

Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό από την Περιφέρεια Ηπείρου, ότι το ΤΕΘΑ της παραχωρεί με μίσθωση το Φρουρίου Αγίου Γεωργίου, για διάστημα 30 ετών.

Το θέμα της διεκδίκησης των Κάστρων-πρώην στρατοπέδων από τον Δήμο, τέθηκε ως ερώτημα προς τον Δήμαρχο από μερίδα της αντιπολίτευσης, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις του Δημάρχου, δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχουν γίνει σοβαρές ενέργειες για τη διεκδίκηση των πρώην στρατοπέδων από το Δήμο.

Στη συνεδρίαση τέθηκαν διάφορες προτάσεις, όπως η συγκρότηση επιτροπής διεκδίκησης, κινηματικές δράσεις κ.ά., χωρίς ωστόσο να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα στην ψηφοφορία..

Ουκ ολίγες Επιτροπές έχουν συγκροτηθεί όλο αυτό το διάστημα από το Δημοτικό Συμβούλιο για μείζονα ζητήματα, όπως για παράδειγμα το Νοσοκομείο. Εκ του αποτελέσματος, οι Επιτροπές αυτές, εάν τελικά συνεδριάσουν, εξυπηρετούν κυρίως το «θεαθήναι», διότι λύσεις δεν διαφάνηκαν. Θα δώσει λύση άλλη μία Επιτροπή για τα Κάστρα; Μάλλον όχι.

Εάν όντως η Δημοτική Αρχή ήθελε να διεκδικήσει τα πρώην στρατόπεδα, θα ‘πρεπε πρωτίστως να παρουσιάσει ένα σχέδιο, μία μελέτη στα αρμόδια Υπουργεία που θα αποτελούσε ένα ουσιαστικό επιχείρημα για τους λόγους που διεκδικούμε τα Κάστρα. Τώρα για ποιο λόγο τα διεκδικούμε; Για να αποδοθούν στην Πρέβεζα έτσι, γενικά και αόριστα;

Σαφώς και τα πρώην στρατόπεδα, από τη στιγμή που δεν χρησιμοποιούνται από τον Στρατό, θα πρέπει να επιστρέψουν στους δημότες, ωστόσο εάν ο Δήμος δεν έχει συγκεκριμένο επιχείρημα που τα διεκδικεί, δεν πρόκειται κανείς τα μας τα παραχωρήσει.

Προς το παρόν η Δημοτική Αρχή δείχνει να έχει εγκαταλείψει όποια ουσιαστική προσπάθεια.

Εάν η Δημοτική Αρχή είχε πραγματικά βάλει στο πλάνο της την διεκδίκηση των Κάστρων, θα είχε δείξει ήδη τα πρώτα σημάδια με το Κάστρο Παντοκράτορα, το οποίο είναι στην ευθύνη της. Ποιά είναι η εικόνα του Κάστρου Παντοκράτορα; Τελεί υπό κατάρρευση, εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια, περιμένοντας κάποια χρηματοδότηση, όταν εγκριθεί, για να προχωρήσουν κάποιες εργασίες….

Ωστόσο, και η αντιπολίτευση για να πείσει για τις προθέσεις της, θα πρέπει να είναι περισσότερο ενεργή στο θέμα των Κάστρων και όχι όποτε υπάρξει κάποια εξέλιξη-όπως στην παρούσα φάση με το Φρούριο Αγ. Γεωργίου- να το θυμάται και να επαναφέρει το ζήτημα και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου…

πηγή: topikifoni.gr