«Απαιτούμε vα μη φύγει η Δημοτική Αστυνομία και να ενισχυθεί»

«Απαιτούμε όχι μόνο να μη φύγει η Δημοτική Αστυνομία από το Δήμο Αθηναίων, αλλά και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της«, τόνισε στο Δ.Σ. του δήμου Αθηναίων ο Γιώργος Καμίνης ο οποίος θα προτείνει στο αυριανό, έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ να διοργανωθούν, το ταχύτερο δυνατό, σε ολόκληρη τη χώρα, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης, τοπικά δημοψηφίσματα για το ρόλο και τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Πρέπει,  εμείς η Τοπική Αυτοδιοίκηση να πάρουμε την πρωτοβουλία. Οφείλουμε στους πολίτες, να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας. Οι διαμαρτυρίες και οι κινητοποιήσεις που στρέφονται κατ’ ουσίαν εναντίον των πολιτών πρέπει να σταματήσουν. Δε φταίνε σε τίποτα οι πολίτες, να πληρώνουν τις αντιθέσεις, την πόλωση και τις διαφορές μεταξύ θεσμών. Ας πάμε ένα βήμα μπροστά, επιτέλους. Να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να επανενεργοποιηθούν» τόνισε στην εισηγηση του ο δήμαρχος.

Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα, να γίνεται το αντίθετο από ό, τι συμβαίνει σε όλο τον πολιτισμένο και ευνομούμενο κόσμο. Σε όλο τον κόσμο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση παίρνει αρμοδιότητες και ευθύνες. Εμείς, για άλλη μια φορά, βρισκόμαστε με καταναγκασμούς στην αντίθετη όχθη. Και μάλιστα, με καταναγκασμούς και παντελή έλλειψη σχεδιασμού».

Παράλληλα, εκρουσε των κωδωνα του κινδυνού καθως όπως είπε «η πόλη κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα, εξαιτίας της προχειρότητας και του αιφνιδιασμού της κεντρικής διοίκησης. Ήδη από το κενό ευταξίας που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη της δημοτικής αστυνομίας, έχουν προκληθεί μεγάλα προβλήματα (παρεμπόριο στο κέντρο, έλεγχος καταστημάτων, ελεγχόμενη στάθμευση κλπ).Ήδη από τις πρώτες ώρες είναι εμφανείς για την πόλη οι συνέπειες από την έλλειψη της Δημοτικής Αστυνομίας. Στη στάθμευση, στο παρεμπορίου, στον έλεγχο των καταστημάτων.  

Συγκέντρωση έξω απο το Δημαρχείο

Έξω από το δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά, βρίσκονται δημοτικοί αστυνομικοί και δημοτικοί υπάλληλοι, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους κατά του μέτρου της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας.

Δημοτικοί υπάλληλοι και δημοτικοί αστυνομικοί ζητούν από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, να προβεί σε αναστολή λειτουργίας του δήμου, ως απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια για την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα.
Νωρίτερα οι δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία από την Αγίου Κωνσταντίνου προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, και στη συνέχεια προς τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΚΕΔΕ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!