αντιπεριφερειάρχης-θεσσαλίας-ο-δήμα-1231816
ΔΗΜΟΙ | 14.09.2023 | 15:57

Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας: Ο δήμαρχος Παλαμά ζήτησε να γίνει τομή στο ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη

Μετά τον σάλο που ξέσπασε από την είδηση πως χωματουργός άνοιξε ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το χωριό Παλαμάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κώστας Νούσιος πήρε θέση για το απίστευτο περιστατικό.

Μιλώντας στον ALPHA, ο κύριος Νούσιος τόνισε πως τελικά όντως δόθηκε εντολή για να ανοιχτεί δίοδος στο ανάχωμα, ωστόσο κατόπιν εντολής του Δημάρχου Παλαμά, παρά το γεγονός πως αρχικά ο ίδιος είχε διαψεύσει κάτι τέτοιο! Ειδικότερα, ο αντιπεριφερειάρχης, έκανε λόγο ότι ο δήμαρχος Παλαμά, με πήρε έξαλλος τηλέφωνο και μου είπε πλημμυρίζει ο κοσκινάς πρέπει να κόψουμε το ανάχωμα.
Δήμαρχος Παλαμά: Δεν έχω το παραμικρό μερίδιο ευθύνης

«Δεν ζήτησα εγώ να σπάσει το φράγμα», είπε κατηγορηματικά, μιλώντας στο OPEN, ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου.

Την απάντησή του στα πυρά που δέχθηκε από την περιφέρεια Θεσσαλίας ότι ήταν εκείνος που έδωσε εντολή να κοπεί το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη έδωσε ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου.

«Για όλα φταίνε οι δήμαρχοι… Δυστυχώς, για τον τόπο μου η επιλογή του περιφερειάρχη ήταν τόσο ατυχής. Επέλεξαν έναν άνθρωπο εντελώς ανεπαρκή και άσχετο», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίου.

Μάλιστα, στο ερώτημα αν αναφέρεται στον Κώστα Αγοραστό, απαντά: «Ναι»… Και ξεκαθαρίζει: «Δεν έχω το παραμικρό μερίδιο ευθύνης».

Οι έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε περιοχές της Θεσσαλίας, συνοικίες των πόλεων, αλλά και ανάμεσα στους κατοίκους των ίδιων συνοικιών που επλήγησαν που κορυφώνονται σε ανώτερο επίπεδο στην σύγκρουση μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και δημάρχων στις πλημμυρισμένες περιοχές, αποτελεί μια προσπάθεια για να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους τόσο οι τοπικοί άρχοντες, όσο – και κυρίως η κυβέρνηση Μητσοτάκη.