Αντιδήμαρχος κατά δημοτικού συμβούλου: “Είσαι βλαμμένος” – “Χαμός” σε δημοτικό συμβούλιο (βίντεο)
“Πολεμικό” κλίμα παρόμοιο με αυτό της Μ. Ανατολής επικράτησε στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, όπου μετά την τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Γαργάλα για τον προϋπολογισμό του Δήμου, ο αντιδήμαρχος της Πρασίνου της δημοτικής αρχής Μπέου Χρήστος Στεφόπουλος τον χαρακτήρισε… “βλαμμένο”.
Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, ο δημοτικός σύμβουλος αρχικά δεν αντελήφθη το χαρακτηρισμό για τον οποίο τον ενημέρωσε ο συνάδελφός του από άλλη παράταξη. Αφού ενημερώθηκε ο δημοτικός σύμβουλος και η παράταξης της Λα.Συ. για τους χαρακτηρισμούς του αντιδημάρχου, ο επικεφαλής της παράταξης Απόστολος Ριζόπουλος αντέδρασε λέγοντας στον αντιδήμαρχο “μάζεψε τη γλώσσα σου”.
Ευθύς αμέσως ο κ. Γαργαλάς σηκώθηκε και με υψωμένη φωνή στράφηκε κατά του αντιδημάρχου λέγοντας«Να σου πω εγώ τι είσαι; Με τα καραγκιοζιλίκια σου; Άντε από δω πέρα πια έλεος. Σεβάσου. Τα χαμίνια της γειτονιάς, άντε! Ντροπή σου», έλεγε ο κ. Γαργάλας σε πολύ έντονο ύφος. Σηκώθηκε όρθιος, φώναζε προς τον Χρήστο Στεφόπουλο καθώς δεν μπορούσε να διανοηθεί τι είχε μόλις ειπωθεί.
Εκείνη τη στιγμή ο Ανδρέας Ζέρβας της διοικούσας παράταξης είπε στον κ. Γαργάλα να ηρεμήσει με τον δεύτερο να τον ρωτά «εσύ θα ήσουν ήρεμος εάν σε έλεγαν βλαμμένο;».
Ο κ. Γαργάλας στράφηκε προς τον πρόεδρο του ΔΣ Θάνο Θεοδώρου και του είπε πως «στη θέση του θα του είχα κάνει μήνυση» με τον πρόεδρο του ΔΣ να αναφέρει ότι δεν άκουσε τον χαρακτηρισμό.
«Κοιτούσα τον κ. Αναστασίου στα μάτια για να του δώσω τον λόγο και βλέπω τον κ. Γαργάλα σε έξαλλη κατάσταση και ακούω τον κ. Τσάμη να λέει «σε είπε αυτή τη λέξη που είπατε». Δεν άκουσα», σημείωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.
Μετά από το έντονο ξέσπασμα του κ. Γαργάλα και την στάση της δημοτικής αρχής να μην καταγγείλει, να μην μιλήσει και να μην δώσει καμία σημασία στο περιστατικό και στον χαρακτηρισμό που ακούστηκε στο ΔΣ, η Συμμαχία για τον Βόλο και η Λαϊκή Συσπείρωση αποχώρησαν από τη συνεδρίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας. «Έχετε διαλύσει τα πάντα. Αυτό είναι δική σας συνέπεια, έπρεπε να τον είχατε επαναφέρει », είπε ο κ. Βαξεβανόπουλος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στον πρόεδρο του ΔΣ και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι αποχώρησαν.
Την ώρα δε που οι δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών αποχωρούσαν, ο Ανδρέας Ζέρβας ακούστηκε να λέει ότι κάνουν σόου.
Ο πρόεδρος του ΔΣ ζήτησε συγνώμη …από τους συμβούλους του Μπέου
Μετά την αποχώρηση των συμβούλων των μειοψηφιών τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΔΣ Θάνος Θεοδώρου, ο οποίος για άλλη μια φορά είπε ότι δεν άκουσε τον χαρακτηρισμό και μάλιστα σημείωσε ότι εάν οφείλει να απολογηθεί κάπου «περισσότερο σε σας που είστε δική μου παράταξη έχω, γιατί έχω ακούσει άλλους χαρακτηρισμούς, που ήταν προσβλητικοί κι έχω κάνει ότι δεν τους άκουσα, πολλές φορές. Εσείς ευτελίζετε τη διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου, που αποχωρείτε, που συμπεριφέρεστε έτσι».
Προτεινόμενα άρθρα
20.05.2026 | 16:43






