Ανταρσία: Οι καθαρίστριες των σχολείων Αθήνας διεκδικούν παραμονή στην εργασία με ίσα δικαιώματα

Συνάντηση επιτροπής καθαριστριών σχολείων και ΓΓ Δήμου Αθήνας

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα επιτροπή καθαριστριών σχολείων του Δήμου της Αθήνας με τον Γενικό Γραμματέα κ Αλέξανδρο Τσιατσιάμη . Στη συνάντηση πήρε μέρος ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικό ς σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

Η αντιπροσωπεία κατέθεσε κείμενο με τα εξής αιτήματα:

Διεκδικούμε:

– την ανάκληση της ρατσιστικής διάταξης στο ΦΕΚ 3485/22-08-2020 που μας αποκλείει από τις προσλήψεις στο δημόσιο επειδή δεν έχουμε ελληνική ιθαγένεια, ενώ δουλεύουμε πολλά συνεχόμενα χρόνια και φροντίζουμε για την καθαριότητα και την υγιεινή των σχολικών χώρων

– τη μονιμοποίησή μας και όχι ανακύκλωση στις προσλήψεις για να μην είμαστε όμηροι των Δήμων και των Κυβερνήσεων. Να γίνουν διορισμοί μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για κάθε σχολείο ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

– να παραταθεί η σύμβαση έργου των 52 καθαριστριών για ένα μήνα για να μην αποκλειστούμε από το επίδομα ανεργίας.

-ίσα δικαιώματα στην εργασία ,να δοθεί γάλα, άδειες και ατομικά μέτρα προστασίας ,να δοθούν μάσκες, γάντια, στολές κλπ

Ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι θα εξετάσει άμεσα την παράταση της σύμβασης των 52 καθαριστριών και καθαριστριών προκειμένου να μην αποκλειστούν από το επίδομα ανεργίας τον μήνα Αύγουστο.

Δήλωσε επίσης ότι θα εξετάσει το ζήτημα της απασχόλησης για την επόμενη σχολική χρονιά ώστε να παραμείνουν στην εργασία. Ζητήσαμε την ίση αμοιβή με τις υπόλοιπες καθαρίστριες και για να έχουν παροχές σε γάλα, μέσα ατομικής προστασίας, όπως και άδειες.

Για το ζήτημα του συνολικού αποκλεισμού των μεταναστών από τις προσλήψεις στο δημόσιο δήλωσε αναρμόδιος.

Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις, για προσλήψεις και μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων είναι μπροστά μας, όπως και ο αγώνας για την κατάργηση των ρατσιστικών διακρίσεων στις προσλήψεις στο δημόσιο αλλά και οι εξετάσεις για την απόκτηση της ιθαγένειας.

Αυτή την Τρίτη 6 Απρίλη στις 1μμ θα βρεθούμε στο πλευρό των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών για να στηρίξουμε τον αγώνα τους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!