«Ανοιχτή Πόλη»: Ο δήμος θα χάσει ανταποδοτικά από την αύξηση στο ηλεκτρικό
Ο Δήμος Αθηναίων «έχει έννομο συμφέρον να μην περάσουν οι αυξήσεις »διότι αυτό θα σημαίνει χαμένα χρήματα για τα δημοτικά ταμεία, επισημαίνει η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», με αφορμή την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Παράλληλα καλεί το Γιώργο Καμίνη να αντιδράσει.
Όπως σημειώνει, αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος σημαίνει:
– Αδυναμία πληρωμής των τιμολογίων της ΔΕΗ από τους πολίτες, άρα μείωση των εσόδων από τα τέλη του δήμου, «οδηγώντας τον να βάλει λουκέτο μια ώρα αρχύτερα».
– Αλυσιδωτές αυξήσεις στην κατανάλωση ρεύματος και στο κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
– Άμεση επιδείνωση των όρων διαβίωσης σε άνεργους και συνταξιούχους, «θα εξαντλήσουν κάθε νοικοκυριό, ενώ η ανθρωπιστική κρίση θα πάρει νέες τραγικές διαστάσεις, για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που οδηγούνται στο μεταίχμιο ζωής η θανάτου».
Η «Ανοιχτή Πόλη» επισημαίνει τέλος ότι «οι αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ που επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση από την 1η Ιανουαρίου έως 23%, προχωρώντας σε ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις από τα μέσα του έτους, είναι ένα ακόμη “χαράτσι”, που εξοντώνει την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».
Προτεινόμενα άρθρα
06.07.2026 | 22:46
06.07.2026 | 21:52






