«Ανοιχτή Πόλη»: Να επανέλθουν οι εργαζόμενοι της 3Κ -Εφαρμογή απόφασης Πρωτοδικείου

Να επαναφέρουν τους εργαζομένους της προκήρυξης 3Κ στις θέσεις εργασίας τους, βάσει της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, ζητά από τη δημοτική Αρχή της Αθήνας, η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη». Πρόκειται για τους 43 απολυμένους συμβασιούχους, που, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε να διατηρήσει την από 13/11/2019 Προσωρινή Διαταγή που είχε εκπνεύσει στις 31.12, έως την έκδοση της απόφασης.

Να σημειωθεί ότι νέα δικάσιμος για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων έχει οριστεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2020.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της, σημειώνει: 

Σε πρόσφατη απόφαση της 12ης Φεβρουαρίου (σ.σ. η απόφαση είναι στις 13 και όχι στις 12/2) , το Πρωτοδικείο Αθηνών διατηρεί σε ισχύ την από 13 Νοεμβρίου 2019 προσωρινή διαταγή που παρατείνει τις συμβάσεις 43 συμβασιούχων της προκήρυξης 3Κ μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2020 που έχει οριστεί νέα δικάσιμος.

Η απόφαση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς εισακούει τη διεκδίκηση των εργαζομένων για σταθερή εργασία και εναρμονίζεται με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της 16ης Δεκεμβρίου 2019 που τους στηρίζει. Η Ανοιχτή Πόλη καλεί τη δημοτική αρχή να σεβαστεί και να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, καθώς και εκείνες του δημοτικού συμβουλίου, επαναφέροντας τους συμβασιούχους της 3Κ στις θέσεις εργασίας τους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 3Κ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!