Ανοιχτή πόλη: Κατάθεση ερωτήματος για την απαγόρευση πρόσβασης πολιτών στο λόφο του Στρέφη - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
6
Φεβρουάριος
Back

Ανοιχτή πόλη: Κατάθεση ερωτήματος για την απαγόρευση πρόσβασης πολιτών στο λόφο του Στρέφη

Η Ανοιχτή Πόλη κατέθεσε σήμερα το ακόλουθο ερώτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά και το χθεσινό επεισόδιο ξυλοδαρμού πολίτη από αστυνομικές δυνάμεις που εμπόδιζαν την ελεύθερη μετακίνηση των δημοτών στο λόφο του Στρέφη.

“Θέμα: Απαγόρευση πρόσβασης πολιτών στο λόφο του Στρέφη

Ο λόφος του Στρέφη αποτελεί έναν από τους σπάνιους ελεύθερους χώρους και πυρήνες πρασίνου μας πυκνοδομημένης γειτονιάς. Χρησιμοποιείται από περιοίκους, επισκέπτες, από τα παιδιά της περιοχής, μιας και δίπλα ακριβώς στο λόφο βρίσκεται το 36ο Δημοτικό Σχολείο.

Τις τελευταίες μέρες και με την δικαιολογία της πραγματοποίησης κατασκευαστικών εργασιών στο λόφο, έχουν εγκατασταθεί αστυνομικές δυνάμεις και πινακίδες εργοταξίου που απαγορεύουν την πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του λόφου για τους “μη-έχοντες εργασία”. Απαγορεύεται δηλαδή η πρόσβαση των δημοτών σε έναν ζωτικό δημόσιο χώρο της περιοχής.

Δεδομένου ότι για τις εν λόγω εργασίες έχει εκδοθεί η με αριθ. Πρωτ. 137316/04.11.2021 γνωμοδότηση της Γεν. Δ/νσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής η οποία θέτει σαφώς ως όρο:

“4. Να μην παρεμποδίζονται με οποιονδήποτε τρόπο οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες με ταυτόχρονη λήψη όλων των μέτρων ασφαλείας για αποφυγή ατυχημάτων των επισκεπτών.”

Παρακαλούμε:

-Να μας ενημερώσετε και να μας παρέχετε κάθε σχετικό έγγραφο που αφορά την παραπάνω οριοθέτηση του εργοταξίου, η οποία καταστρατηγεί την γνωμοδότηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

-Να μας ενημερώσετε σε ποιές ενέργειες προτίθεστε να προβείτε άμεσα, ώστε να αρθεί η καταχρηστική παρεμπόδιση των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων εκεί.”

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!