Ανοιχτή Πόλη: Η Αθήνα δεν είναι ιδιοκτησία της κυβέρνησης, της δημοτικής αρχής & των χορηγών τους - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

Ανοιχτή Πόλη: Η Αθήνα δεν είναι ιδιοκτησία της κυβέρνησης, της δημοτικής αρχής & των χορηγών τους

«Κυβέρνηση, Περιφέρεια και δημοτική αρχή πανηγύρισαν, παρέα με τα απαραίτητα κορίτσια-γλάστρες των χορηγών, την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο κέντρο της Αθήνας», τονίζει σε ανακοίνωση της η παράταξη Ανοιχτή Πόλη.

Όπως σημειώνει πρόκειται για «ενα κέντρο που εδώ και μήνες είναι μόνιμα μποτιλιαρισμένο, εχθρικό προς τους κατοίκους και που υποφέρει από τα απομεινάρια του Μεγάλου Περιπάτου και τις αποσπασματικές παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής, καθώς και από τη θλιβερή κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Λίγους μήνες αφού η Ελλάδα παραπέμφθηκε στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κακή ποιότητα του αέρα στην Αθήνα, κυρίως λόγω αυξημένης παρουσίας διοξειδίου του αζώτου που σχετίζεται με την κίνηση των οχημάτων, Πρωθυπουργός, Δήμαρχος και Περιφερειάρχης διαγκωνίστηκαν για να κουνήσουν σημαίες και να φωτογραφηθούν πλάι σε μπάνερ χορηγών, σε μια αστυνομοκρατούμενη γιορτή των ορυκτών καυσίμων και της αυτοκίνησης».

Τονίζει ότι τη στιγμή «που η κλιματική κρίση γίνεται το πρώτο πρόβλημα στο οποίο πρέπει να στραφεί η τοπική αυτοδιοίκηση, η δημοτική αρχή δίνει το λάθος μήνυμα, γεγονός που δεν μας εκπλήσσει, αφού είναι ξεκάθαρο ότι δεσμεύεται από μια στρεβλή αντίληψη για την τουριστική προβολή της πόλης και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που σχετίζονται με αυτήν. Μια αντίληψη “βιτρίνας” που βρίσκεται μακριά από τις ανάγκες των δημοτών για αλλαγή μοντέλου κινητικότητας, σε μια Αθήνα των κατοίκων και όχι των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων και των διαφημιστικών αναγκών τους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!