Αιχμές κατά ΚΕΔΕ για Καλλικράτη από το δήμαρχο Κισσάμου

Κινήσεις αντιπολιτευτικού χαρακτήρα, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην ουσία, αποδίδει στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ο δήμαρχος Κισσάμου, Θοδωρής Σταθάκης.

Με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, όπου, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι προτεινόμενες από την κυβέρνηση αλλαγές στον «Καλλικράτη», ο κ. Σταθάκης, σε γραπτή του δήλωση, επισημαίνει: «Συμφωνούμε ότι πρέπει να υπάρχουν πρωτοβουλίες όλων των δήμων της Ελλάδος και να ακολουθηθεί κοινή γραμμή πλεύσης. Θεωρούμε, ωστόσο, ότι οι πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ δεν ανταποκρίνονται στην ουσία του προβλήματος, αλλά έχουν καθαρά αντιπολιτευτικό χαρακτήρα, γεγονός που στοχοποιούν την ίδια την ΚΕΔΕ».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι κινήσεις της ΚΕΔΕ πρέπει να διασφαλίζουν τα δικαιώματα και τις πραγματικές επιδιώξεις των δήμων. «Δεν θέλουμε οι κινήσεις της ΚΕΔΕ να κρύβουν πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά να διασφαλίζουν τα δικαιώματα και τις πραγματικές επιδιώξεις των δήμων μας, που, σε κάθε περίπτωση, είναι διαφορετικές, λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους (σε μορφολογία, πληθυσμό κ.λπ.). Συνεπώς, δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις. Επίσης, η συνεδρίαση και η ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τον Καλλικράτη θα πρέπει να γίνονται και στην ΠΕΔ Κρήτης», τονίζει ο κ. Σταθάκης.

«Απαιτείται η κατάθεση προτάσεων από όλους τους δήμους της Ελλάδος, σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις του Καλλικράτη που πρέπει να ληφθούν υπόψιν από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, διότι θα τείνουν προς την καλυτέρευση των συνθηκών επίλυσης των προβλημάτων και στην καλυτέρευση της λειτουργίας των δήμων και ειδικότερα των μικρών περιφερειακών», καταλήγει ο δήμαρχος Κισσάμου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ΑΙΧΜΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!