ΡΟΗ
προηγ επομ

Αδηλώτα τετραγωνικά: Κλικ από 2,3 εκατ. πολίτες -Πρωτιά Λαρισαίων, «Γερμανών» &…desktop (πίνακες)

Περισσότεροι από 2,3 εκατ. χρήστες επισκέφθηκαν, σύμφωνα με τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, την πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τη διόρθωση των αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων μέσα σε ένα μήνα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για την περίοδο 27.2.2020 που άνοιξε η πλατφόρμα tetragonika.govapp.gr , έως και τις 26.3.2020 την είχαν επισκεφθεί 2.307.180 πολίτες με μέσο χρόνο παραμονής τα 5 λεπτά.

Παράλληλα το διάστημα αυτό υποβλήθηκαν πάνω από 200.000 δηλώσεις (200.255), ακόμη σχεδόν 9.000 (8.948) έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία αλλά δεν έχουν ακόμη υποβάλλει την δήλωση, 37.363 έχουν αποθηκεύσει την δήλωση, 5.552 την επεξεργάζονται , ενώ σε 337 έχει απορριφθεί

Από τις δηλώσεις σχεδόν 200.000 αφορούν ηλεκτροδοτούμενα και σχεδόν 55.000 μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα:

Αναφορικά με τα τετραγωνικά μέτρα:

Των Ηλεκτροδοτούμενων δηλώσεων ανέρχονται σε: 23.846.928

Των Ηλεκτροδοτούμενων ΔΕΔΔΗΕ: 17.205.180

Πρώτοι στις δηλώσεις έρχονται οι Λαρισαίοι, ακολουθούν οι κάτοικοι του Περιστερίου και αυτοί τους Ηρακλείους Κρήτης

Δηλώσεις όμως γίνονται και από τους συμπατριώτες μας εκτός Ελλάδος με αυτούς από την Γερμανία να προηγούνται και να ακολουθούν, οι Έλληνες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου:

Αναφορικά με τις συσκευές από τις οποίες γίνονται οι δηλώσεις πάνω από 3 στους 4 (77,72%), λιγότεροι από 1 στους 5 (18,9%) από κινητό και μόλις 3,38% από τάμπλετ.

ΑΔΗΛΩΤΑ_ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα διασυνδέεται αυτοματοποιημένα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ και του πιστοποιημένου Κόμβου Υπηρεσιών της ΚΕΔΕ (GovHub) τόσο με το Μητρώο του Περιουσιολογίου Ε9 όσο και με το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ. Δεν απαιτείται η υποβολή κανενός απολύτως δικαιολογητικού από τον πολίτη προκειμένου να γίνεται η διόρθωση. Αρκεί μόνο η ηλεκτρονική δήλωση του πολίτη. Η διαφορά ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα που είναι δηλωμένα στο Ε9 και σε εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών προκύπτει αυτόματα. Αρκούν μόνο τέσσερα κλικ για να γίνει η διόρθωση.

Tα τέσσερα βήματα

Συγκεκριμένα:

Βήμα 1

Συνδεθείτε στο σύστημα μέσω των στοιχείων taxisnet

Βήμα 2

Δημιουργήστε μια δήλωση για κάθε ακίνητο που επιθυμείτε να υποβάλλετε διόρθωση τ.μ. επιλέγοντας αρχικά το Δήμο που ανήκει.

Βήμα 3

Επιλέξτε από τη λίστα το ακίνητο που επιθυμείτε να διορθώσετε και τροποποιήστε τα τ.μ., σύμφωνα με τα πραγματικά.

Βήμα 4

Υποβάλετε τη δήλωση

Δείτε αναλυτικές οδηγίες χρήσης ΕΔΩ.

Διαδικασία

Κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης ακινήτου, μπορεί με τους κωδικούς του του TAXISNET να εισέρχεται σε αυτήν, και να δηλώσει υπεύθυνα στον οικείο Δήμο, συμπληρωματικά ή και αρχικά, το πραγματικό σημερινό εμβαδόν κάθε ιδιοκτησίας του που ηλεκτροδοτείται ή και που δεν ηλεκτροδοτείται, ή και δεν ηλεκτροδοτήθηκε ποτέ, τακτοποιημένο ή μη, το οποίο θα πρέπει να συμπίπτει με το εμβαδόν που είναι δηλωμένο στο Ε9, αλλά και τυχόν αλλαγή της χρήσης της ιδιοκτησίας σε άλλη από αυτή που ήταν δηλωμένη στο Δήμο.

Λόγω της άμεσης διασύνδεσης της εφαρμογής με τις παραπάνω βάσεις δεδομένων, της άμεσης διασταύρωσης των στοιχείων τους και της προσωπικής ευθύνης του δηλούντος για την ακρίβειά τους, δεν θα απαιτείται η προσέλευση των πολιτών σε καμιά υπηρεσία και η συνυποβολή κανενός απολύτως δικαιολογητικού! Οι Υπηρεσίες Εσόδων των οικείων Δήμων θα επεξεργάζονται στη συνέχεια τις ηλεκτρονικές αυτές δηλώσεις και θα ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά για την αποδοχή τους αλλά και για τον υπολογισμό κάθε οφειλόμενου ποσού ΤΑΠ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα και για οφειλόμενο δημοτικά τέλη από 1.1.2020 και μετά.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΕΔΕ, ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ, ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, PROTEINOMENA, ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ, 3 ΕΚΑΤ. ΠΟΛΙΤΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]