Αδιαφορία για τους πλημμυρόπληκτους καταγγέλλει ο Δ. Καλαμάτας

Αφού έκλεισαν τα φώτα της τηλεοράσεως και μετακινήθηκε το ενδιαφέρον σε άλλα θέματα, δεν υπάρχει – δυστυχώς – φροντίδα για την επίλυση των βασικών θεμάτων των πλημμυροπαθών όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος Καλαμάτας. Έτσι, για την αποζημίωση των πλημμυρόπληκτων της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 εκκρεμεί η αποστολή στο δήμο Καλαμάτας ποσού 399.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στην ενίσχυση 115 πληγέντων για την αντικατάσταση οικοσκευής. Ο δήμος Καλαμάτας προβαίνει συνεχώς σε παραστάσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο, ζητώντας να εμβασθεί το προαναφερθέν ποσόν, προκειμένου να διανεμηθεί στους δικαιούχους.

Στο πλαίσιο αποκατάστασης των ζημιών που η πλημμύρα προκάλεσε, ο δήμαρχος έδωσε εντολή να διακηρυχθεί συμπληρωματική εργολαβία ύψους 50.000 ευρώ, για έργα αγροτικής οδοποιΐας, η οποία προστίθεται στις 12 εργολαβίες αποκατάστασης που βρίσκονται σε εξέλιξη. Με τον τρόπο αυτό, αθροιστικά και με το Τεχνικό Πρόγραμμα 2017, θα υπάρξει άμεσα επιπλέον εργολαβία ή εργολαβίες 100.000 ευρώ, κατανεμημένες και στις 4 Δημοτικές Ενότητες. Η απόφαση θα ληφθεί στη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Ιανουαρίου 2017.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!