50.000 ευρώ στα ταμεία του Δήμου Καβάλας από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Σχεδόν 50.000 ευρώ μπήκαν στο ταμείο του Δήμου Καβάλας από τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών που έγιναν από δημότες στο πλαίσιο των ευεργετικών διατάξεων για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Δήμους, τα νομικά τους πρόσωπα και τις Δ.Ε.Υ.Α., σύμφωνα με την παράταση του Ν. 4257/14, που έδινε περιθώριο για διακανονισμούς στους πολίτες μέχρι την 1η Δεκέμβρη.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημοσθένης Τουλκίδης εξήγησε ότι ο Δήμος Καβάλας εισέπραξε μέσα στον μηνά Νοέμβριο ποσό που «αγγίζει» τις 50.000 ευρώ και αφορά τις πρώτες δόσεις από τους διακανονισμούς που έκαναν περισσότεροι από 120 πολίτες, ρυθμίζοντας τις οφειλές τους, που ανέρχονται σε περίπου 230.000 ευρώ.
«Θεωρώ», σημείωσε ο κ. Τουλκίδης, «ότι αν η κυβέρνηση εξέταζε με περισσότερη προσοχή το συγκεκριμένο ζήτημα και έδινε στους δήμους τα περιθώρια να συνεχίσουν να ενημερώνουν τους πολίτες για τις ευεργετικές διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου για άλλους δυο τρεις μήνες, τότε πιθανολογώ ότι θα διακανονίζονταν χρέη ύψους 700.000 ευρώ».
Ο κ. Τουλκίδης ανέφερε ακόμα ότι μέσα στις οφειλές που διακανονίστηκαν ή εξοφλήθηκαν, έγιναν ρυθμίσεις για περιπτώσεις οφειλών από 6 έως και 20.000 ευρώ, που αφορούσαν μισθώματα, οφειλές για χρήση τραπεζοκαθισμάτων, παλιές ανεξόφλητες κλήσεις από τη δημοτική αστυνομία, τέλη παρεπιδημούντων και διαφημιστικής προβολής.
Αξίζει να τονιστεί ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των δημοτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στα τέλη Οκτωβρίου η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, έφταναν συνολικά τα 9,1 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 4,6 εκατ. ευρώ αφορούν τον Δήμο Καβάλας και τα νομικά του πρόσωπα, ενώ τα υπόλοιπα 4,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΧΡΗΜΑΤΑ, ΕΣΟΔΑ, 50.000 ΕΥΡΩ, ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!