χίος-ιδιοκτήτες-ενοικιαζόμενων-δωμα-1464515
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.06.2025 | 04:58

Χίος: Ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων κατά περιφέρειας, δήμου

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Πώς είναι δυνατόν να μην έχει προβλεφθεί κανένα κονδύλι για την σύνδεση Χίου λιμένος-Μεστών; Εν μέσω τουριστικής περιόδου και δεν έχουν προβλεφθεί δρομολόγια με το υπεραστικό ΚΤΕΛ που να συνδέουν το λιμάνι των Μεστών με την πόλη της Χίου!»

Σε επιστολή του προς την Περιφέρεια και τον Δήμο Χίου, ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων, Δωματίων και Τουριστικών Επιπλωμένων Κατοικιών Χίου ο “ΟΜΗΡΟΣ”, αναφέρει τα αυτονόητα που θα έπρεπε να είχαν προνοήσει οι τοπικές αρχές και ζητά να λυθεί άμεσα το θέμα πριν ξεκινήσει η… τουριστική κίνηση.

“Ενημερωθήκαμε από τους πελάτες μας ότι δεν έχουν προβλεφθεί δρομολόγια με το υπεραστικό ΚΤΕΛ που να συνδέουν το λιμάνι των Μεστών με την πόλη της Χίου όταν έρχεται το καράβι. Συγκεκριμένα τα δρομολόγια άφιξης είναι  Πέμπτη στις 0030, την Τρίτη στα 0500 ενώ το Σάββατο έρχεται στις 2130 και ξαναπερνά στις 0300.

Όταν υπάρχουν επιβάτες που δεν διαθέτουν ΙΧ πως θα έρθουν στην πόλη της Χίου ή θα πάνε στο λιμάνι των Μεστών σε μία από τις παραπάνω ώρες; Γνωρίζετε καλά ότι δεν υπάρχει τίποτα στον λιμένα των Μεστών ως στοιχειώδης υποδομή (τουαλέτες, αίθουσα επιβατών) ούτε κάποιο καφενείο ώστε να καθίσουν και να περιμένουν. Αναγκαστικά ο κάθε επιβάτης θα πρέπει να κάνει χρήση ταξί για την μετάβαση και αν τύχει κάποιος και δεν το γνώριζε και μόλις έχει φτάσει στο λιμάνι των Μεστών θα πρέπει να περιμένει μέσα στο σκοτάδι 50 λεπτά μέχρι να έρθει το ταξί. Και αν δεν έχει σήμα το κινητό του;

Αναλογισθείτε εάν σας συνέβαινε κάτι τέτοιο εσάς προσωπικά και να είστε μαζί με άλλα 50 άτομα και να προσπαθείτε όλοι να καλέσετε ταξί να έρθουν να σας πάρουν μέσα στη νύκτα.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Χίου για το 2025 είναι ύψους 92 εκατομμυρίων ευρώ ενώ της Περιφέρειας επίσης της τάξεως πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Πως είναι δυνατόν να μην έχει προβλεφθεί κανένα κονδύλι για την σύνδεση Χίου λιμένος-Μεστών το οποίο είναι της τάξεως λίγων χιλιάδων ευρώ;

Πρόκειται για την δυτική πύλη του νησιού το οποίο λιμάνι στοίχισε στο παρελθόν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ με σκοπό να συμβάλει στην τουριστική ως επί των πλείστον ανάπτυξη του νησιού μας.

Πριν η ακτοπλοϊκή εταιρεία βγάλει τα δρομολόγια με τις ώρες άφιξης και αναχώρησης υπήρξε διαβούλευση με τον Δήμο και την Περιφέρεια ώστε να υπάρξει στην συνέχεια πρόβλεψη για την μεταφορά των επιβατών που δεν διαθέτουν όχημα;

Θα βρεθεί λύση τώρα που είναι ακόμα αρχές καλοκαιριού πριν την μαζική έξοδο των επισκεπτών του νησιού κατά την διάρκεια των επόμενων  2 μηνών;”

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.