Το γρήγορο «κόλπο» για να δείτε την αντικειμενική αξία του σπιτιού σας - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
15
Οκτώβριος
Back

Το γρήγορο «κόλπο» για να δείτε την αντικειμενική αξία του σπιτιού σας

Όπως σας ενημέρωσε η aftodioikisi.gr από σήμερα τίθεται σε λειτουργία η εφαρμογή valuemaps.gov.gr, η οποία επιτρέπει στους πολίτες να εντοπίσουν με ακρίβεια την ζώνη συστήματος του αντικειμενικού προσδιορισμού στην οποία ανήκει το ακίνητο που τους ενδιαφέρει. Επίσης, οι πολίτες θα μπορούν να υπολογίσουν την αντικειμενικη αξία του ακινήτου συμπληρώνοντας τις απαραίτητες παραμέτρους!

Η πρόσβαση στην εφαρμογή είναι πολύ εύκολη, καθώς δεν απαιτείται η είσοδος με κωδικούς πρόσβασης. Μετά την είσοδο στην εφαρμογή ο πολίτης αναγράφοντας την διεύθυνση του ακινήτου ή τον Τ.Κ. μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες .

Επιπλέον, παρέχονται επιπρόσθετες δυνατότητες για τους πολίτες, οι οποίες είναι οι εξής:

  • Εμφάνιση όλων των τιμών σε ενιαίο χάρτη, ώστε να είναι δυνατή η σύγκριση αξιών περιοχών για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.
  •  Αποτύπωση των ζωνών του αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων με μοναδική κωδικοποίησή τους πάνω στον δορυφορικό χάρτη της Ελλάδος.
  •  Υπολογισμό της τρέχουσας αντικειμενικής αξίας για ακίνητα εντός σχεδίου πόλης ή ορίων οικισμού και εντός συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων με εισαγωγή παραμέτρων υπολογισμού. Οι τιμές ζώνης, που έχουν αποτυπωθεί σε επίπεδο ζώνης, αφορούν την αξία νεόδμητου ακινήτου πρώτου ορόφου με πρόσοψη σε ένα δρόμο. Αναλογικά, μέσω της εφαρμογής αποτύπωσης των χαρακτηριστικών της κάθε κατοικίας (παλαιότητα, προσόψεις κ.λπ.), μπορεί ο κάθε πολίτης να υπολογίσει την τρέχουσα αντικειμενική αξία του ακινήτου του, επιλέγοντας την πρόσοψη και συμπληρώνοντας τα αναγκαία στοιχεία.
  •  Πληροφόρηση, με το πάτημα ενός κουμπιού, σχετικά με το πώς θα διαμορφωθούν οι νέες αντικειμενικές αξίες από την 1η/1/2022.
  • Εντοπισμό ζώνης στον χάρτη με όλα τα ψηφιοποιημένα στοιχεία της και άμεσο προσδιορισμό των περιοχών εκτός σχεδίου ή εκτός συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων μέχρι την ένταξή τους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!