Τι απαντά ο CEO της ΔΕΗ στις καταγγελίες για την EDS

  • Απο stergios
  • 13 Οκτωβρίου 2018 - 19:04
  • Comments Off

Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την καταστροφολογία και τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που δέχεται η ΔΕΗ, καταγγέλλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μανώλης Παναγιωτάκης.

«Το τελευταίο διάστημα εστίασαν στην εξαγορά της EDS, η οποία άνηκε στον αντιπρόεδρο της ΠΓΔΜ» υπενθύμιζε, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», εξηγώντας από την πλευρά του, πως αποτελεί μια «καθαρά επιχειρηματική απόφαση», ενταγμένη στα σχέδια ανάπτυξης στα Βαλκάνια.

Διαμηνύει δε, ότι μέσω αυτής της επένδυσης, η ΔΕΗ καταφέρνει να δραστηριοποιηθεί και στην αγορά της Σερβίας.

Ειδική αναφορά κάνει τόσο στις ρευματο-κλοπές όσο και στους κακο-πληρωτές, χωρίς ωστόσο να παραλείπει να αναφερθεί στον αναπτυξιακό ρόλο της ΔΕΗ στην οικονομία και την κοινωνία.

Παραθέτει, στο πλαίσιο αυτό, αναλυτικά στοιχεία με τους οικονομικούς δείκτες των τελευταίων 3,5 χρόνων, οι οποίοι αποδεικνύουν μείωση των δανειακών υποχρεώσεων της Επιχείρησης κατά 20%.

Όσον αφορά τις λιγνιτικές μονάδες, υπογραμμίζει ότι εξασφαλίζουν αφενός φθηνότερη ενέργεια, επιβαρύνουν αφετέρου το περιβάλλον. Εξηγεί όμως, ότι είναι απαραίτητες για τα επόμενα 15-20 χρόνια. Έπειτα, ωστόσο, θα υπάρξει στροφή στις ανανεώσιμες πηγές.

Υπερασπίζεται τέλος, την κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει η εταιρεία, και παρατηρεί ότι είναι «θέμα αρχής» η διατήρηση του κινήτρου συνέπειας, το οποίο προβλέπει εκπτώσεις 15% στους λογαριασμούς των συνεπών οικονομικά καταναλωτών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΕΗ, ΠΓΔΜ, ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ, ΕΔΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!