Στουρνάρας: «Δεν βλέπω σκάνδαλο Novartis»

«Δεν βλέπω σκάνδαλο Novartis στην Ελλάδα. Νομίζω υπάρχει σκευωρία», τόνισε χαρακτηριστικά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ.

Ο κεντρικός τραπεζίτης παραδέχθηκε ότι οι σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα «δεν ήταν καλές». Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον αντιμετώπισε ως πολιτικό αντίπαλο, αν και ο ίδιος δεν είχε πολιτικές βλέψεις. Υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «συνειδητοποίησε την πραγματικότητα τον Ιούλιο του 2015» και προχώρησε στην αλλαγή της κυβερνητικής του πολιτικής.

«Τώρα η Ελλάδα έχει υψηλή δυνατότητα ανάπτυξης», είπε αναφερόμενος στις τρέχουσες οικονομικές συγκυρίες. Μάλιστα έκανε λόγο για ανάκαμψη των επενδύσεων, εισροή ξένου κεφαλαίου για αγορά κατοικιών στην Ελλάδα και δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων από τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.  «Ο λογαριασμός βγαίνει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο διοικητής της ΤτΕ εκτίμησε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του 2020 θα κυμανθεί στο 2,4-2,5%, τη στιγμή που το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει ανάπτυξη 2,8% για το επόμενο έτος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, NOVARTIS


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!