Στους Θεσμούς στέλνεται σήμερα το Εθνικό Αναπτυξιακό Στρατηγικό Σχέδιο

  • Απο stergios
  • 21 Απριλίου 2018 - 19:20
  • Comments Off

Στους Θεσμούς θα σταλούν σήμερα από την κυβέρνηση παρατηρήσεις επί του εθνικού αναπτυξιακού στρατηγικού Σχεδίου το οποίο στη συνέχεια θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Eurogroup της 27ης Απριλίου στη Σόφια.

Το αναπτυξιακό στρατηγικό σχέδιο, που βασίζεται πάνω και στα αποτελέσματα των περιφερειακών συνεδρίων, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με τα μέλη της να ενημερώνονται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

Πρόκειται για ένα κείμενο ειδικού σκοπού όπως εκείνο που παρουσίασαν Πορτογαλία και Ιρλανδία για την έξοδο τους από το πρόγραμμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και σημειώνουν πως το κείμενο εκφράζει την αντίληψη της κυβέρνησης για μια ολιστική στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ κινείται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα. Παρατηρήσεις των θεσμών αναμένεται να υπάρξουν τις προσεχείς ημέρες, επισημαίνουν.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στο κείμενο δίνεται έμφαση στην ισορροπία οικονομικής και κοινωνικής διάστασης, ενώ στοχεύει στον περιορισμό των ανισοτήτων ανάμεσα στις περιφέρειες. Κεντρικό σημείο είναι η αύξηση της απασχόληση και η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, τονίζουν.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΘΕΣΜΟΙ, EUROGROUP, ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ, ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ, ΕΘΝΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!