Στούρναρας -Έξοδος από μνημόνια: «Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα»

Τη θέση ότι η Ελλάδα έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει εκφράζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του με αφορμή την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τη Δευτέρα.

Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο κεντρικός τραπεζίτης αναφέρει ότι υπάρχουν ακόμη άλυτα προβλήματα – από το υψηλό δημόσιο χρέος, μέχρι την ανεργία, την Παιδεία, την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης και άλλα.

Την ίδια ώρα, προειδοποιεί ότι δεν υπάρχει περιθώριο αθέτησης των συμφωνηθέντων, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να μας εγκαταλείψουν οι αγορές.

Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015, ο κ. Στουρνάρας απαντά: «Ουδείς νομίζω αμφισβητεί σήμερα ότι η διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015 είχε σημαντικό κόστος για την οικονομία, για το τραπεζικό σύστημα, για το κλίμα εμπιστοσύνης, όπως αυτό αντανακλάται στην επαναφορά της οικονομίας σε ύφεση, στη φυγή καταθέσεων, στην ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, στην επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και στις αναλήψεις από τις τράπεζες. Όπως επίσης ουδείς αμφισβητεί ότι η κυβέρνηση είχε τελικά το σθένος να σταματήσει αυτή τη δαπανηρή διαπραγμάτευση και να αρχίσει εκ νέου, σεβόμενη τους ευρωπαϊκούς κανόνες αλλά και διασφαλίζοντας τελικά τα συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΕΞΟΔΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!