στεγαστικά-δάνεια-μερική-διαγραφή-χρ-234564
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 07.09.2018 | 08:05

Στεγαστικά δάνεια: Μερική διαγραφή χρεών από τις τράπεζες

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι πλειστηριασμοί πέφτουν βροχή και οι έως τώρα ρυθμίσεις φαίνεται ότι δεν αρκούν για να μειωθούν τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια. Έτσι οι τράπεζες προχωρούν και σε διαγραφή μέρους των χρεών ώστε να δώσουν την ευκαιρία σε όσους έχουν στεγαστικό δάνειο να συνεχίσουν να το αποπληρώνουν.

Τα νοικοκυριά σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται στο κόκκινο λόγω συσσόρευσης χρεών. Έτσι οι τράπεζες επιλέγουν τη διαγραφή μέρους του δανείου, ειδικά όταν πρόκειται για στεγαστικό δάνειο, έτσι ώστε να μπορέσει ο δανειολήπτης να αποπληρώσει.

Οι τράπεζες με στόχο να μειωθεί η δόση και έτσι η μηνιαία υποχρέωση του οφειλέτη προτιμούν να διαγράψουν ένα μέρος τη οφειλής από την επιμήκυνση του δανείου.

Προτιμούν δηλαδή να έχουν μικρότερο κέρδος από την παράταση του χρόνου αποπληρωμής η οποία δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα ολοκληρωθεί.

Το τελευταίο καιρό οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες στη χώρα επιλέγουν τη μερική διαγραφή καλώντας μαζικά τους δανειολήπτες να προβούν άμεσα στη ρύθμιση.

Κώστας Παναγιωτάκης

O Κώστας Παναγιωτάκης, πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ, είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με εμπειρία άνω των 20 ετών στο αυτοδιοικητικό & πολιτικό ρεπορτάζ. Τα τελευταία χρόνια κατέχει θέσεις ευθύνης σε Μέσα τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας. http://www.linkedin.com/in/kostas-panagiotakis-45333141b