στα-ύψη-θα-πάει-ο-καφές-από-σεπτέμβριο-478642
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 21.08.2024 | 08:44

Στα ύψη θα πάει ο καφές από Σεπτέμβριο -Οι εκτιμήσεις

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Tσιμπάει” και άλλο από Σεπτέμβριο η τιμή του καφέ σε επιχειρήσεις εστίασης. Για το θέμα του καφέ μίλησε ο εκπρόσωπος του ΝΕΟΥ ΙΝΚΑ, Παναγιώτης Γεωργιάδης στο MEGA.

«Θα έχουμε μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του καφέ» σημείωσε. «Θα υπάρξουν από τον Σεπτέμβριο αυξήσεις της τάξεως του 15% με 20%. Ειδικά οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων εστίασης που σερβίρουν καφέ, δηλώνουν πως  δεν μπορούν να απορροφήσουν αυτές τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες. Θα ξεπεράσει τα 4 ευρώ» τόνισε .

Όσον αφορά στο πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις αυτές οι καταναλωτές ο κ. Γεωργιάδης, είπε πως  οι καταναλωτές  από μόνοι τους δεν μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό. Ωστόσο οι καταναλωτές μπορούν να  συνασπιστούν, να συντονίσουν τις ενέργειες τους, να αποκτήσουν καταναλωτική συνείδηση προκειμένου να έχουμε  πιέσεις απέναντι στις αυξήσεις τιμών είπε.

«Από την άλλη είναι και παράγοντες όπως η αύξηση του ΦΠΑ , η αύξηση της πρώτης ύλης, η αύξηση του εργατικού κόστους που είναι μη ανελαστικές δαπάνες .Δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οι επιχειρηματίες με αποτέλεσμα  να μετακυλίουν αυτές τις αυξήσεις. Οι καταναλωτές βρίσκονται σε απόγνωση» σημείωσε.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.