Σούπερ μάρκετ: Περιμένουν μείωση πωλήσεων λόγω ανατιμήσεων - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back

Σούπερ μάρκετ: Περιμένουν μείωση πωλήσεων λόγω ανατιμήσεων

Σούπερ μάρκετ: Περιμένουν μείωση πωλήσεων λόγω ανατιμήσεων

Οι ανατιμήσεις και η επίδρασή τους στις πωλήσεις αποτελούν τον νέο μεγάλο «πονοκέφαλο» για προμηθευτές και λιανεμπόρους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία κυλιόμενη έρευνα τάσεων που διενήργησε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), στην οποία καταγράφονται οι απόψεις των στελεχών επιχειρήσεων του κλάδου, τόσο προμηθευτών όσο και αλυσίδων σούπερ μάρκετ, το 43% θεωρεί ότι οι πωλήσεις του κλάδου θα αυξηθούν το τρέχον εξάμηνο, ενώ το 21% εκτιμάει ότι θα παρουσιάσουν μείωση.

Μεσοσταθμικά τα στελέχη που συμμετείχαν στην έρευνα εκτιμούν ότι θα καταγραφεί αύξηση της τάξης του 0,7% στις πωλήσεις του β΄ εξαμήνου του 2021 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, ενώ για το σύνολο του έτους 2021 εκτιμούν αύξηση πωλήσεων της τάξης του 0,8%. Σημειώνεται ότι η πρόβλεψη περιλαμβάνει και την περίοδο των Χριστουγέννων, η οποία παραδοσιακά αντιπροσωπεύει περίπου το 10% των ετήσιων πωλήσεων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!