σούπερ-μάρκετ-περιμένουν-μείωση-πωλή-762433
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 06.10.2021 | 12:13

Σούπερ μάρκετ: Περιμένουν μείωση πωλήσεων λόγω ανατιμήσεων

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σούπερ μάρκετ: Περιμένουν μείωση πωλήσεων λόγω ανατιμήσεων

Οι ανατιμήσεις και η επίδρασή τους στις πωλήσεις αποτελούν τον νέο μεγάλο «πονοκέφαλο» για προμηθευτές και λιανεμπόρους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία κυλιόμενη έρευνα τάσεων που διενήργησε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), στην οποία καταγράφονται οι απόψεις των στελεχών επιχειρήσεων του κλάδου, τόσο προμηθευτών όσο και αλυσίδων σούπερ μάρκετ, το 43% θεωρεί ότι οι πωλήσεις του κλάδου θα αυξηθούν το τρέχον εξάμηνο, ενώ το 21% εκτιμάει ότι θα παρουσιάσουν μείωση.

Μεσοσταθμικά τα στελέχη που συμμετείχαν στην έρευνα εκτιμούν ότι θα καταγραφεί αύξηση της τάξης του 0,7% στις πωλήσεις του β΄ εξαμήνου του 2021 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, ενώ για το σύνολο του έτους 2021 εκτιμούν αύξηση πωλήσεων της τάξης του 0,8%. Σημειώνεται ότι η πρόβλεψη περιλαμβάνει και την περίοδο των Χριστουγέννων, η οποία παραδοσιακά αντιπροσωπεύει περίπου το 10% των ετήσιων πωλήσεων.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.