Σκυλακάκης: Στήριξη των επιχειρήσεων όσο διαρκούν τα μέτρα περιορισμού

Όσο υπάρχουν μέτρα περιορισμού τόσο θα στηρίζονται οι επιχειρήσεις, τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης στον ΣΚΑΪ αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας δεδομένης της πανδημίας κορωνοιού.

Η κρατική βοήθεια είναι συνάρτηση της λήψης μέτρων που εμποδίζουν την λειτουργία των επιχειρήσεων, όταν τα μέτρα αυτά παύουν να αποτελούν καθοριστικό εμπόδιο και οι επιχειρήσεις επανέρχονται, δεν υπάρχει στήριξη, σχολίασε ο αναπληρωτής Υπουργός ερωτώμενος για το εάν τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων συνεχίσουν να ισχύουν και μετά την άρση των μέτρων.

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο μήνα.

Όπως εξήγησε, δεν υπολογιζόταν πως αυτός ο μήνας θα ήταν τόσο δύσκολος, όπως ακριβώς δεν υπολογιζόταν ότι θα έχουμε για τόσο διάστημα lockdown. «Τα έσοδα του προυπολογισμού έχουν αντέξει» ξεκαθάρισε σε κάθε περίπτωση επισημαίνοντας πως εντούτοις θα υπάρχουν απώλειες για τον μήνα Μάρτιο.

«Έχουμε μπροστά μας την δυνατότητα να στηρίξουμε για τον χρόνο που θα χρειαστεί και πιστεύω ότι με σωφροσύνη, με τους πεπερασμένους πόρους που έχουμε θα τα βγάλουμε πέρα» συνόψισε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΜΕΤΡΑ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!