Σκρέκας: 230 ευρώ επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος - Ποιους αφορά - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
22
Μάρτιος
Back

Σκρέκας: 230 ευρώ επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος – Ποιους αφορά

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, εκτίμησε την Κυριακή (10/04) ότι όσο είναι ακριβό το αέριο, θα είναι και το ρεύμα, επισημαίνοντας την ανάγκη για λήψη ευρωπαίκών μέτρων.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, ο Κώστας Σκρέκας είπε: «Είναι σχεδόν αδύνατο να εξαλειφθεί αυτή η ακρίβεια στο 100%, όσο διαρκούν αυτές οι εξαιρετικά υψηλές τιμές φυσικού αερίου, πετρελαίου και καυσίμων σε διεθνές επίπεδο, θα συνεχίσουμε να έχουμε ακριβό ρεύμα».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Το 50% του ρεύματος στη χώρα μας προέρχεται από το φυσικό αέριο άρα όσο διατηρείται υψηλά η τιμή του αεριού, τόσο θα έχουμε ακριβές τιμές στην ενέργεια».

Πάντως, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η επιδότηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος σχεδόν διπλασιάζεται κατά τον μήνα Απρίλιο για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Χαρακτηριστικά, ο Κώστας Σκρέκας σημείωσε πως για 1.250.000 μικρές επιχειρήσεις, η εν λόγω επιδότηση μπορεί και να τριπλασιαστεί: «Από 65 ευρώ διπλασιάζουμε στα 130 την επιδότηση, αλλά δίνουμε επιπλέον 100 ευρώ, δηλαδή η επιδότηση πάει στα 230, άρα σχεδόν τριπλασιάζεται για αυτές τις επιχειρήσεις».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επίσης, ανέφερε πως, με την επιπλέον επιδότηση του Απριλίου και την έκπτωση της ΔΕΗ, θα καλυφθεί μέχρι και το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής, και αναδρομικά το ίδιο θα ισχύσει για τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο.

Τέλος, ως προς την πρέπουσα ευρωπαϊκή αντίδραση στο ζήτημα των τιμών της ενέργειας, ο Κώστας Σκρέκας είπε: «Η Ευρώπη να λάβει ρυθμιστικά μέτρα για να πέσει η πραγματική αξία του φυσικού αερίου και να δώσει μια ευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!