Ψηφιακός σύμβουλος για «κόκκινα» δάνεια – Ειδικοί των ΚΕΥΔ θα απαντούν σε ερωτήματα

Ψηφιακό… σύμβουλο για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις που αδυνατούν να διαχειριστούν τα «κόκκινα» δάνεια ή επιθυμούν νέα τραπεζική χρηματοδότηση ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), όπως αποκαλύπτει το «Εθνος», έχει ήδη βγάλει στον «αέρα» διαγωνισμό για τη δημιουργία του πληροφοριακού συστήματος και της ιστοσελίδας που θα στηρίξουν τις λειτουργίες των Κέντρων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ). Σύμφωνα με την περιγραφή του έργου, οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά και μέσω της σελίδας της ΕΓΔΙΧ ερωτήματα που αφορούν στον τρόπο διευθέτησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τις τράπεζες, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους όταν διευθετούν τα χρέη τους, αλλά ακόμη και συμβουλές ως προς την κατάρτιση του οικογενειακού ή επιχειρηματικού προϋπολογισμού τους, ώστε να είναι συνεπείς στις πληρωμές των δόσεών τους.

Ειδικοί των ΚΕΥΔ θα απαντούν άμεσα στα ερωτήματά τους, ενώ θα δίνεται στους δανειολήπτες και η δυνατότητα κλεισίματος ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας με οικονομολόγους και νομικούς στο πλησιέστερο Κέντρο.

Τα ΚΕΥΔ αναμένεται, επίσης, να ανοίγουν σταδιακά στους επόμενους μήνες σε 30 περιοχές της χώρας και να λειτουργούν με αυτοματοποιημένες διαδικασίες, ώστε να διευκολύνουν γρήγορα τους δανειολήπτες και ειδικά τους οικονομικά ευάλωτους, παρέχοντάς τους συμβουλές για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υπερχρέωσης, καθώς και για άλλα ζητήματα που άπτονται του «νόμου Κατσέλη» και του Πτωχευτικού Δικαίου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΚΕΥΔ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!