Προϋπολογισμος -Αυτοδιοίκηση: Μικτή η εικόνα για το πλεόνασμα - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
1
Δεκέμβριος
Back
Χρέη πανδημίας: Επέκταση της ρύθμισης για 100 δόσεις

Προϋπολογισμος -Αυτοδιοίκηση: Μικτή η εικόνα για το πλεόνασμα

Μικτή είναι η εικόνα για το πλεόνασμα του του ενοποιημένου προϋπολογισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το 2019 και το 2020 σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο προσχέδιο:

-Το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του ενοποιημένου προϋπολογισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το 2019, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία αναμένεται να ανέλθει σε πλεόνασμα ύψους 152 εκατ. ευρώ, χαμηλότερο κατά 92 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον δημοσιονομικό στόχο του προϋπολογισμού του 2019. Το μεγαλύτερο μέρος της απόκλισης οφείλεται στις αυξημένες λειτουργικές δαπάνες έναντι των προβλέψεων.

-Το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του ενοποιημένου προϋπολογισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το 2020, σύμφωνα με το σενάριο βάσης, αναμένεται να διαμορφωθεί σε πλεόνασμα ύψους 49 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 103 εκατ. ευρώ έναντι της εκτίμησης για το 2019. Κύριος παράγοντας της μεταβολής αυτής είναι η πρόβλεψη για αυξημένη εκτέλεση επενδυτικών δαπανών, λόγω της αναμενόμενης ωρίμανσης έργων που εντάσσονται στο πλαίσιο των Προγραμμάτων ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ΙΙ.

-Το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του ενοποιημένου προϋπολογισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το 2020, μετά τις προτιθέμενες δημοσιονομικές παρεμβάσεις, αναμένεται να διαμορφωθεί σε πλεόνασμα ύψους 194 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 145 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το σενάριο βάσης, λόγω ενίσχυσης των λοιπών εσόδων κυρίως από τις διασταυρώσεις και επαληθεύσεις των στοιχείων τετραγωνικών μέτρων και εισοδημάτων για τον ορθό υπολογισμό των τελών (καθαριότητας / ηλεκτροφωτισμού, ακίνητης περιουσίας / φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων), καθώς και από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!