Ποιες πληρωμές περιμένουν οι αγρότες τον Οκτώβριο

  • Απο stergios
  • 14 Σεπτεμβρίου 2019 - 13:13
  • Comments Off

Μήνας πληρωµών αναµένεται ο Οκτώβριος, καθώς, όπως όλα δείχνουν, η προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσης όχι µόνο επισπεύδεται, αλλά θα είναι και µεγαλύτερη σε σχέση µε τον ισχύοντα κανονισµό. Όπως και πέρσι, λοιπόν, η Ελλάδα θα βρίσκεται ανάµεσα στα κράτη-µέλη που θα λάβουν το 70% της ενίσχυσης, αντί για το 50%, που προβλέπει ο κανονισµός.

Εξάλλου, η ελληνική πλευρά, ανταποκρινόµενη στην πρόσκληση της Κοµισιόν να τοποθετηθεί επί των λύσεων για την αντιµετώπιση των δυσκολιών που αντιµετωπίζουν οι αγρότες εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, επέλεξε την οδό της αυξηµένης και πρόωρης προκαταβολής των άµεσων ενισχύσεων.

Με τους αγρότες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουν πληγεί σηµαντικά από την ξηρασία αυτό το καλοκαίρι, η Επιτροπή αποφάσισε να ενεργοποιηθεί και στις αρχές Αυγούστου ανακοίνωσε µία πρώτη δέσµη µέτρων, την οποία και συµπλήρωσε πριν από λίγες ηµέρες.

Στο πακέτο µέτρων περιλαµβάνονται οι διαθέσιµες επιλογές στο πλαίσιο της αγροτικής ανάπτυξης και των κρατικών ενισχύσεων, προκαταβολές άµεσων ενισχύσεων, αλλά και σηµαντικές παρεκκλίσεις σε κανόνες οικολογικού προσανατολισµού.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΠΛΗΡΩΜΕΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ, ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ, PROTEINOMENA


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!