οοσα-ανάπτυξη-38-φέτος-και-καμπανάκι-γι-191902
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 31.05.2021 | 11:49

ΟΟΣΑ: Ανάπτυξη 3,8% φέτος και καμπανάκι για πτωχεύσεις

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Ρυθμούς ανάπτυξης 3,8% για φέτος προβλέπει ο ΟΟΣΑ με βάση τις Οικονομικές Προβλέψεις (Economic Outlook) που ανακοίνωσε    πριν λίγη ώρα στο Παρίσι για το 2021
Υπενθυμίζεται στόχος για την ανάπτυξη του 2021 από το υπ. Οικονομικών αναθεωρήθηκε στο 3,6% ενώ τέθηκε στο +6,2% για το 2022 και 4,1% το 2023 και κατά 4,4% το 2024.
Ο Οργανισμός κάνει μια αναλυτική καταγραφή των μακροοικονομικών δεδομένων.  Έτσι, κάνει λόγο για αύξηση επενδύσεων (11,5% και 20% φέτος και του χρόνου),  αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης (+1,6% και +3% αντίστοιχα) και αύξηση των εξαγωγών (μαζί με τον Τουρισμό) +4,9% και +13,3%.
Παράλληλα ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι κομβικό για την εξέλιξη της οικονομικής πορείας είναι η  των περιορισμών στα ταξίδια και η αύξηση της τουριστικής κίνησης. Βέβαια τονίζεται ότι αυτά εξαρτώνται από την πορεία των εμβολιασμών και τις εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Παράλληλα αναφέρεται ότι οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις επιτυγχάνουν βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και της απόδοσης των κρατικών δαπανών.
Ωστόσο μπαίνει και μια υποσημείωση που αφορά τον κίνδυνο πτωχεύσεων  καθώς αποσύρονται σταδιακά τα μέτρα στήριξης γιαυτό και γινονται συστάσεις για ανάληψη πρόσθετης δράσης και επιπλέον μέτρα, πέραν από την επέκταση του Προγράμματος «Ηρακλής».
πηγή: reporter.gr