νέα-ρύθμιση-χρεών-με-ελάχιστη-δόση-στα-5-324065
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 21.01.2019 | 08:10

Νέα ρύθμιση χρεών με ελάχιστη δόση στα 50 ευρώ

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια νέα, έκτακτη ρύθμιση, για χρέη στην εφορία έρχεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και αναμένεται να δώσει ανάσα σε χιλιάδες φορολογουμένους που τους πνίγουν τα βάρη των φόρων.

Η ρύθμιση αφορά ουσιαστικά όλους όσοι θέλουν να πληρώσουν τους φόρους τους αλλά δεν μπορούν καθώς οι 12 δόσεις δεν μειώνουν όσο θα έπρεπε το μηνιαίο ποσό που απαιτείται.

Με το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών όλοι όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη ως και τα τέλη του 2017 θα μπορούν να τα ρυθμίσουν.

Προϋπόθεση, βασική για όσους θέλουν να ενταχθούν θα είναι να έχουν ρυθμίσει με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων τα χρέη τους για το 2018 ή να τα έχουν εξοφλήσει.

Η ελάχιστη δόση θα καθοριστεί στα 50 ευρώ και παράλληλα θα δίδεται η δυνατότητα για διαγραφή προσαυξήσεων και τόκων ως και 85%.

Κώστας Παναγιωτάκης

O Κώστας Παναγιωτάκης, πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ, είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με εμπειρία άνω των 20 ετών στο αυτοδιοικητικό & πολιτικό ρεπορτάζ. Τα τελευταία χρόνια κατέχει θέσεις ευθύνης σε Μέσα τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας. http://www.linkedin.com/in/kostas-panagiotakis-45333141b