Μητσοτάκης-Τραπεζίτες: «Παράθυρο» για αλλαγές στις χρεώσεις

Ανακοινώσεις για αναθεώρηση της πολιτικής χρεώσεων που ξεκίνησαν πριν λίγες εβδομάδες οι τράπεζες  αναμένεται να γίνουν την Παρασκευή από τα πιστωτικά ιδρύματα. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους τραπεζίτες σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής οι τράπεζες θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα της επαναξιολόγησης που θα κάνουν στις  χρεώσεις. Μάλιστα αναμένεται να προχωρήσουν σε μειώσεις ή ακόμη και κατάργηση κάποιων εξ αυτών.

Σημειώνεται ότι επιλέγεται η αυριανή μέρα για να υπάρξει το περιθώριο το επόμενο τριήμερο (μεσολαβεί η αργία της 28ης Οκτωβρίου) να γίνουν οι  αναπροσαρμογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι χρεώσεις ειδικά που γίνονται στις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών και δημιουργούν πρόβλημα σε κατοίκους απομονωμένων περιχών βρέθηκαν στο επίκεντρο. Σημειώνεται ότι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 13:30 και συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργος Χατζηνικολάου, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Bασίλης Ψάλτης, ο διευθύνων σύμβουλος της Εurobank, Φωκίων Καραβίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης, και η γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χαρούλα Απαλαγάκη.

Aπό την κυβέρνηση στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Aδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου, Aκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινήσεις των τραπεζών να αυξήσουν χρεώσεις σε μια εποχή που καταβάλλεται προσπάθεια για ψηφιοποίηση των συναλλαγών έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Π.χ. χρεώσεις για αναλήψεις από ΑΤΜ άλλης τράπεζας, η εκτύπωση των τελευταίων κινήσεων, ακόμη και αν ο πελάτης χρησιμοποιεί το ΑΤΜ της τράπεζας θεωρήθηκαν άδικες όπως και οι  νέες τραπεζικές προμήθειες για χρήση καρτών όπως:

Εφάπαξ συνδρομή επανέκδοσης κατόπιν δήλωσης απώλειας / κλοπής / φθοράς /μη αυτοματοποιημένης ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από ‪31/10/2019

Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εντός ευρωζώνης: 0,20 ευρώ με ισχύ από ‪31/10/2019

Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εκτός ευρωζώνης: 0,30 ευρώ με ισχύ από ‪31/10/2019

Αντίγραφο 7 τελευταίων κινήσεων σε ΑΤΜ ΕΤΕ (mini statement): 0,15 ευρώ με ισχύ από ‪31/10/2019

Επανέκδοση PIN ανεξαρτήτως τρόπου παραλαβής του: 3 ευρώ με ισχύ από ‪30/10/2019

Εφάπαξ συνδρομή ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από ‪31/12/2019
Γιώργος Αλεξάκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!