Μήνυμα Ρέγκλινγκ: Θέλουμε τήρηση στόχων και δαπάνες που θα έχουν αντίκρισμα - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Μήνυμα Ρέγκλινγκ: Θέλουμε τήρηση στόχων και δαπάνες που θα έχουν αντίκρισμα

Τις γραμμές που θα πρέπει να ακολουθήσει κυβέρνηση Μητσοτάκη παρουσίασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist που διοργανώνεται στο Λαγονήσι.

Ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε πως η Αθήνα θα πρέπει να μείνει πιστή στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και να χρησιμοποιήσει την σχεδιαζόμενη αναμόρφωση του φορολογικού μείγματος για την τόνωση της ανάπτυξης.

Σημείωσε πως η μείωση φορολογικών συντελεστών, που θα περιλαμβάνεται στο δεύτερο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, μπορεί να συνδυαστεί με διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ενώ ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος πρέπει να αξιοποιηθεί για παραγωγικές δαπάνες, όπως δημόσιες επενδύσεις.

Υπογράμμισε επίσης πως η κυβέρνηση πρέπει να μείνει πιστή στην μεταρρυθμιστική τροχιά.

Πρώτος στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η μεγέθυνση της οικονομίας, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σημείωσε πως στόχος είναι η τόνωση της επιχειρηματικότητας μέσω του περιορισμού της γραφειοκρατίας, η κινητοποίηση «πανστρατιάς επενδύσεων», ιδιωτικών και δημόσιων, και η αντιστροφή της μετανάστευσης νέων στο εξωτερικό.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!