ΜΑΣΟΥΤΗΣ: Νέες επενδύσεις με καινούργια καταστήματα

Με μείωση τζίρου κατά 3,3% έκλεισε το οκτάμηνο του 2017 η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ, ως αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού στο επίπεδο των τιμών και των προσφορών, αλλά και συγκεκριμένα της εμφάνισης της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στη Βόρεια Ελλάδα. Ωστόσο η εταιρεία ετοιμάζεται να προχωρήσει στη δημιουργία νέων καταστημάτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ναυτεμπορική», ο κύκλος εργασιών της ΜΑΣΟΥΤΗΣ για το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2017 έφθασε στα 513 εκατ. ευρώ, έναντι 531 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βορειοελλαδική αλυσίδα έκλεισε το σύνολο της χρήσης του 2016 με κύκλο εργασιών 800,5 εκατ. ευρώ (+6,5%) και εκτίναξη της προ φόρων κερδοφορίας κατά σχεδόν 33%, στα 36,8 εκατ. ευρώ. στελέχη της ΜΑΣΟΥΤΗΣ εκτιμούν ότι γενικά ο τζίρος για το σύνολο του 2017 θα κλείσει μειωμένος κατά 3% στα 775-776 εκατ. ευρώ, ενώ ο στόχος είναι τα κέρδη να πλησιάσουν όσο γίνεται περισσότερο στα περσινά πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.

Πάντως στελέχη της ΜΑΣΟΥΤΗΣ τόνιζαν ότι οι απώλειες του 2017 οφείλονται εν πολλοίς στην είσοδο του ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ στη Β. Ελλάδα, με 100 καταστήματα εκ των οποίων τα 35 στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα η ΜΑΣΟΥΤΗΣ παραμένει leader στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας με μερίδιο που ξεπερνά το 30%, ολοκληρώνοντας μάλιστα επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ μέσα στο 2017, για ανακαινίσεις και νέα καταστήματα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΜΑΣΟΥΤΗΣ, ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!