καύσιμα-φαινόμενα-νοθείας-με-νέφτι-ή-ν-1000238
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 29.05.2022 | 10:04

Καύσιμα: Φαινόμενα νοθείας με νέφτι ή νερό στη βενζίνη

Καύσιμα: Βενζίνη με νέφτι και βενζίνη με νερό, είναι δύο μόνο από τους τρόπους με τους οποίους νοθεύουν τα καύσιμα επιτήδειοι και στη συνέχεια πουλούν τα καταστροφικά για τους κινητήρες των αυτοκινήτων καύσιμα σε χαμηλότερη τιμή, σε μια περίοδο κατά την οποία οι τιμές είναι στα ύψη.

«Είναι ένα διάλυμα βενζίνης με διαλύτη χρωμάτων, το γνωστό νέφτι» είπε στον ΣΚΑΪ ο μηχανολόγος μηχανικός Γιώργος Καραμέρης, δείχνοντας ένα από τα δύο μπουκάλια με τη νοθευμένη βενζίνη που εντόπισε σε ρεζερβουάρ αυτοκινήτων τις προηγούμενες ημέρες. Το δεύτερο μπουκάλι, έχει μέσα νερό με κάποιου είδους διαλύτη. Εξηγεί ότι υγρά μέσα στα δύο μπουκάλια έχουν διαχωριστεί, λόγω του διαφορετικού βάρους τους.Αρκετοί οδηγοί έχουν πονηρευτεί και αποφεύγουν πρατήρια καυσίμων που πουλούν σε πολύ χαμηλές τιμές. Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι πηγαίνουν στα βενζινάδικα που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια τα οποία και εμπιστεύονται ακόμα και αν η βενζίνη κοστίζει λίγα λεπτά παραπάνω.

«Δεν είναι δυνατόν να πουλάνε κάτω του κόστους. Είναι αδύνατον!», δηλώνει οδηγός στον ΣΚΑΪ. «Το φοβόμαστε αλλά εμπιστευόμαστε χρόνια αυτό το πρατήριο και δεν έχουμε παρατηρήσει κάτι επιλήψιμο», «Πηγαίνω σε αυτόν που εμπιστεύομαι!», αναφέρει άλλος οδηγός.

Τα περιστατικά νοθείας είναι ωστόσο αρκετά και οι αρχές έχουν αυστηροποιήσει τους ελέγχους.