Κατάστημα στην Ηλιούπολη: Τι απαντά η ΑΒ Βασιλόπουλος στην aftodioikisi.gr

Πληρώνει ενοίκιο για το κατάστημα της Ηλιούπολης, υποστηρίζει σε επιστολή της στην aftodioikisi.gr η ΑΒ Βασιλόπουλος. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας τονίζει ότι «η ΑΒ Βασιλόπουλος αποδίδει ανελλιπώς -και μάλιστα από το 1995- μίσθωμα στο ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα σύμβαση με την ΕΤΑΔ τόσο για την ενοικίαση του ακινήτου, όσο και για τους κοινόχρηστους χώρους του, ποσό το οποίο καταβάλλεται σε προκαθορισμένες ημερομηνίες».

Ωστόσο, παρότι στην επιστολή γίνεται αναλυτική αναφορά στα όσα αποδίδει η εταιρεία στο κράτος που δεν ήταν αντικείμενο του δημοσιεύματος, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο ύψος του ενοικίου αλλά και πού αυτό αποδίδεται, καθότι πριν την τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου στις 2 Μαΐου 2018, με την οποία τα ακίνητα της οικογένειας Νάστου πέρασαν στην κυριότητα του Δημοσίου, το ιδιοκτησιακό καθεστώς ήταν «γκρίζο». Μάλιστα, σε επικοινωνία της aftodioikisi.gr με την εταιρεία, υπήρξε άρνηση να δοθεί όχι μόνο το σχετικό μισθωτήριο αλλά και πληροφορίες για το περιεχόμενό του (ύψος, πότε υπεγράφη κλπ).

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί ότι, παρά το γεγονός ότι η aftodioikisi.gr επικοινώνησε με την ΕΤΑΔ θέτοντας το συγκεκριμένο θέμα, ουδεμία ανταπόκριση έχει υπάρξει μέχρι στιγμής από την εταιρεία.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, ερώτημα για το μισθωτήριο προς την ΕΤΑΔ έχει καταθέσει και η νομική υπηρεσία του δήμου Ηλιούπολης.

H aftodioikisi.gr, θα συνεχίσει να ερευνά αυτή την, τουλάχιστον, περίεργη υπόθεση και θα επανέλθει.

Αναλυτικά η απάντηση της εταιρείας:

Σε συνέχεια δημοσιεύματος στον ιστότοπο aftodioikisi.gr, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, με τίτλο «Πρόκληση Δημοσίου: Παραχωρεί δωρεάν κτήριο 3.000 τμ σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ (φωτο+έγγραφο)», η ΑΒ Βασιλόπουλος διαψεύδει κατηγορηματικά όσα αναφέρονται σχετικά με τη δωρεάν παραχώρηση του καταστήματος ΑΒ Ηλιούπολης από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) και τους ισχυρισμούς περί μη καταβολής του μισθώματος.

Συγκεκριμένα, η ΑΒ Βασιλόπουλος αποδίδει ανελλιπώς -και μάλιστα από το 1995- μίσθωμα στο ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα σύμβαση με την ΕΤΑΔ τόσο για την ενοικίαση του ακινήτου, όσο και για τους κοινόχρηστους χώρους του, ποσό το οποίο καταβάλλεται σε προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος με υπευθυνότητα και συνέπεια αποδίδει περίπου 200 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, κατά μέσο όρο, σε ετήσια βάση (2010-2018) σε φόρο εισοδήματος και λοιπούς φόρους, ΦΠΑ και εργοδοτικές εισφορές. Παράλληλα, επενδύει κατά μέσο όρο 60 εκατ. ευρώ ετησίως για την αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου της, ενώ, παράλληλα, έχει δημιουργήσει και συντηρεί περισσότερες από 14.000 θέσεις εργασίας, αλλά και ένα διευρυμένο δίκτυο έμμεσων θέσεων εργασίας. Καθημερινά, στόχος της είναι να συμβάλλει προς όφελος της εθνικής οικονομίας, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη των πελατών της, αλλά και των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται.

Ως εκ τούτου, η ΑΒ Βασιλόπουλος δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά, ότι πρόκειται για ανυπόστατους και ψευδείς ισχυρισμούς που ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια και ζητά την επανόρθωση του δημοσιεύματος από το Μέσο σας.

Με εκτίμηση,

Αλεξία Μαχαίρα

Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΝΟΙΚΙΟ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!