καινούργια-διαμερίσματα-με-1-000-ευρώ-το-τ-193348
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 14.11.2014 | 11:31

Καινούργια διαμερίσματα με 1.000 ευρώ το τετραγωνικό (πίνακας)

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον δύο στα δέκα νεόδμητα διαμερίσματα σε 52 περιοχές της Αθήνας πωλούνται προς 1.000 ευρώ το τετραγωνικό, αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «δημοκρατία».Στην πλειονότητά τους, οι ιδιοκτήτες που βγάζουν κυριολεκτικά στο σφυρί την περιουσία τους είναι είτε κατασκευαστές, οι οποίοι έχουν άμεση ανάγκη ρευστού, ώστε να μπορέσουν να σώσουν τα υπόλοιπα διαμερίσματα που έχουν στην κατοχή τους είτε υπερχρεωμένοι ιδιώτες, οι οποίοι θέλουν να ξεφορτωθούν μέρος των ιδιόκτητων ακινήτων τους, χρηματοδοτώντας έτσι το κράτος (φορολογία) ή τις τραπεζικές υποχρεώσεις τους.

Στις χαμηλότερες τιμές, ακόμη και στα 700 ευρώ ανά τ.μ., πωλούνται τα νεόδμητα διαμερίσματα στα δυτικά προάστια και σε κάποιες κεντρικές περιοχές, ενώ καινούργια σπίτια – ευκαιρίες μπορεί να βρει κάποιος και στην Ανατολική Αττική, όπου αρκετοί ιδιοκτήτες είχαν αγοράσει ή χτίσει δεύτερη κατοικία, για να εγκατασταθούν μελλοντικά και τώρα τους έχει γίνει αβάσταχτο βάρος.

Πηγή: εφημερίδα Δημοκρατία

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.