Εργαστήρι για τις συμπράξεις καινοτομίας από την Gaia Επιχειρείν  

Η γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στην έρευνα και την εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων προς όφελος των Ελλήνων αγροτών και των οργανώσεών τους θα βρεθεί στο επίκεντρο του εργαστηρίου που διοργανώνει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. με θέμα: «Ευρωπαϊκές Συμπράξεις Καινοτομίας (ΕΣΚ) και Επιχειρησιακές Ομάδες (ΕΟ)».

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου 2015, από τις 9.30 έως 14.00, στο Κέντρο Βιώσιμης Ανάπτυξης ΕΞΕΛΙΞΗ Α.Ε. στη Νέα Ερυθραία.

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε., ως διαμεσολαβητής καινοτομίας (innovation broker), αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τα παραπάνω εργαλεία και δυνατότητες, ώστε να επιταχυνθεί και να εξασφαλιστεί η επιτυχημένη εφαρμογή τους στη χώρα μας.

Στην ημερίδα θα παραστούν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, EIP AGRI και των Copa – Cogeca που θα ενημερώσουν για τα τεκταινόμενα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν εισηγήσεις από εθνικούς εκπροσώπους της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας.

Την EIP-AGRI θα εκπροσωπήσει με την αντίστοιχη εισήγηση ενημέρωσης για το τι συμβαίνει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ο κ. Remco Schreuder. Παράλληλα, θα παραστεί εκπρόσωπος από πλευράς Copa-Cogeca (C.Rosas), ο οποίος θα αναφερθεί στην ανάδειξη των αναγκών των αγροτών και των οργανώσεων τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και αναλύοντας μας το επιτυχημένο παράδειγμα από την Πορτογαλία. Τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛΓΟ) θα εκπροσωπήσει ο νέος πρόεδρος καθ. Α. Κουτσούρης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ, GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ


Αφήστε μια απάντηση