Έρευνα: Το 20% των εργοδοτών θα αυξήσουν τους εργαζόμενους

Έρευνα προοπτικών και απασχόλησης  υλοποίησε η ManpowerGroup και τα αποτελέσματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά.

Σύμφωνα με την έρευνα οι προοπτικές απασχόλησης, αν και μέτριες, βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων εννέα ετών. Ουσιαστικά, το 20% που συμμετείχε στην έρευνα προέβλεψε ότι θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στην επιχείρησή του, το 11% προέβλεψε μείωση και το 66% στασιμότητα.

Οι τομείς της παροχής υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις, της ακίνητης περιουσίας, των ασφαλειών και των χρηματοοικονομικών, έχουν θετικό πρόσημο που αθροιστικά φτάνει στα επίπεδα του 21% για τις προοπτικές απασχόλησης το επόμενο τρίμηνο. Ακολουθούν η γεωργία με 20% και με 18% οι μεταφορές και οι επικοινωνίες. Με θετικό πρόσημο στον τομέα των προσλήψεων φαίνεται ότι κινούνται και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ηλεκτρισμό, το φυσικό αέριο και την ύδρευση (17%), στις κατασκευές (16%) και στον τουρισμό (6%).

Χαρακτηριστικό της θετικής εικόνας που αποπνέει η έκθεση της ManpowerGroup είναι το γεγονός ότι σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα οι προοπτικές απασχόλησης έχουν βελτιωθεί και στους εννέα τομείς δραστηριότητας που αναλύονται.

Αν η σύγκριση γίνει σε σχέση με το μέγεθος, διαπιστώνεται ότι οι εργοδότες μεσαίων επιχειρήσεων είναι πιο αισιόδοξοι (26%) συγκριτικά με εκείνους των μεγάλων επιχειρήσεων (24%) της χώρας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ, MANPOWERGROUP


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!