Επιτυχής επανένταξη δικαιούχου στο Πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ με παρέμβαση του ΣτΠ - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Επιτυχής επανένταξη δικαιούχου στο Πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ με παρέμβαση του ΣτΠ

Πολίτης αιτήθηκε την επαναφορά της στο Πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, προκειμένου να συνεχίσει η επιδότηση των δόσεων του στεγαστικού της δανείου από το ελληνικό δημόσιο, βάσει των διατάξεων του ν 4714/2020.

Είχε προηγηθεί η διακοπή της επιδότησης εξαιτίας ληξιπροθέσμων οφειλών άνω των 150 ευρώ, τα οποία η αιτούσα αποπλήρωσε δύο μέρες μετά, καταβάλλοντας ταυτόχρονα το ποσό που αντιστοιχεί στην συμμετοχή της στη δεύτερη δόση του προγράμματος.

Μετά από πολλά αιτήματα προς την αρμόδια Υπηρεσία απευθύνθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος ζήτησε από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους να επανεξετάσει την υπόθεση, ζητώντας την επανένταξή της στο Πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ και την πίστωση των αναλογούντων ποσών στον τραπεζικό της λογαριασμό.

Η αρμόδια υπηρεσία ανταποκρίθηκε θετικά με αποτέλεσμα να συνεχιστεί απρόσκοπτα η επιδότηση της επόμενης δόσης του στεγαστικού της δανείου από το ελληνικό δημόσιο.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!