Επιστροφή θεσμών δείχνει το Μαξίμου

Ανακοινώσεις εντός της ημέρας για επιςτροφη τη Δευτέρα των θεσμών αναμένονται σύμφωνα με πληροφορίες απο το Μέγαρο Μαξίμου.
«Οι διαβουλεύσεις έχουν προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που αποκλείεται να υπάρξει αρνητική εξέλιξη και ανατροπή. Η τεχνική συμφωνία θα κλείσει είτε στις 7 Απριλίου, είτε λίγο αργότερα και πάντως, στόχος της Κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί κατά τον καλύτερο τρόπο το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε  χτες κυβερνητική πηγή.

Στο μεταξύ η άκαμπτη στάση του ΔΝΤ στα εργασιακά και το ασφαλιστικό και υπαναχωρήσεις της Αθήνας – Μαξίμου –  οδήγησαν σε αδιέξοδο τις συνομιλίες το EWG χτες. Όπως φαίνεται οι αποστάσεις στο θέμα της προσωπικής διαφοράς, των ομαδικών απολύσεων και των αντισταθμιστικών μέτρων καίνε πολιτικά την κυβερνηση.

Σύμφωνα με κοινοτικούς παράγοντες η Αθήνα και το Ταμείο ούτε χτες  δε βρήκαν κοινό βηματισμό στα θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο λήψης των μέτρων, παρά τα όσα είχαν συμφωνηθεί στο Brussels Group την προηγουμένη Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ επιμένει στην κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις από το 2019 και σε μια δόση, ενώ η κυβέρνηση θέλει να απλωθεί χρονικά η περικοπή αυτή που επηρεάζει 900.000 συνταξιούχους. Κατι που προβληματίζει το Μαξίμου που όμως όπως φαίνεται δεν οδηγεί σε σπάσιμο της συζήτησης αλλα σε υποχωρήσεις φια να βρεθεί λύση μεχρι το Eurogroup.
Γιώργος Αλεξάκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΝΤ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΘΕΣΜΩΝ, ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!