Επιδότηση Ηλεκτρικών Συσκευών: Αντίστροφη μέτρηση για τα voucher - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
17
Σεπτέμβριος
Back

Επιδότηση Ηλεκτρικών Συσκευών: Αντίστροφη μέτρηση για τα voucher

Τις αμέσως επόμενες μέρες και πιθανά μέχρι το τέλος της εβδομάδς αναμένεται να εκδοθούν τα τα οριστικά αποτελέσματα  για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών.  Μετά την έκδοση του θα ακολουθήσει η αποστολή SMS στους τελικού δικαιούχους για τη διαδικασία λήψης του σχετικού voucher για την επιδότηση.

Τα μητρώα προμηθευτών, τεχνικών και συσκευών έχουν ήδη αναρτηθεί οπότε η διαδικασία θα είναι έτοιμη για να ξεκινήσει άμεσα.

Πού θα δείτε τα οριστικά αποτελέσματα

Όπως έγινε και με τα προσωρινά αποτελέσματα την προηγούμενη εβδομάδα, θα πρέπει να μπείτε στο allazosyskevi.gov.gr (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ), να επιλέξετε το «Εξέλιξη» και να πατήσετε την επιλογή «Αποτελέσματα αξιολόγησης».

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε ότι «το πρόγραμμα θα είναι διαρκείας». Προανήγγειλε, μάλιστα, σημαντικές αλλαγές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλος ο όγκος των συσκευών, θα πάρει λίγο χρόνο για να εγκατασταθούν. Θα επεκτείνουμε τη χρονική διάρκεια του προγράμματος τους φθινοπωρινούς και εάν χρειαστεί και χειμωνιάτικους μήνες για να γίνει η εγκατάσταση».

Πότε λήγει το voucher της επιδότησης συσκευών

  • Αγορές με τη χρήση επιταγών θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 (ορόσημο λήξης αγορών).
  • Αντίστοιχα, οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενος στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.
  • Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών μπορούν να πραγματοποιούνται έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022. Εντός του ίδιου διαστήματος επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά το ορόσημο λήξης αγορών.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!