ΕΝΦΙΑ: Την Παρασκευή θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά-Η προθεσμία πληρωμής

Tην Παρασκευή θα αναρτηθούν στο Mytaxis τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ, ενώ αναμένεται η πληρωμή της πρώτης δόσης να γίνει μαζί με τη δεύτερη, δηλαδή η προθεσμία πληρωμής και για τις δύο δόσεις θα είναι η 31η Οκτωβρίου.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, θα πληρωθεί η πρώτη και η δεύτερη δόση μαζί χωρίς να μειωθεί ο συνολικός αριθμός των μηνιαίων δόσεων που είναι έξι και λήγουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Επιπλέον, για όσους ιδιοκτήτες εισέπραξαν μειωμένα κατά 40% ενοίκια θα ισχύσει το εξής: το 30%-40% των ενοικίων που δεν εισπράχθηκαν θα συμψηφιστεί με τις δόσεις του φόρου εισοδήματος ακόμα κι αν αυτός έχει αποπληρωθεί με τον ΕΝΦΙΑ.

Επιβαρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ θα έχουν όσοι τακτοποίησαν αυθαίρετους χώρους στα ακίνητά τους, καθώς ο φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος θα υπολογιστεί με βάση τη νέα μεγαλύτερη επιφάνεια του κτίσματος η οποία έχει δηλωθεί στο Ε9. Πρακτικά δηλαδή όσες αλλαγές έγιναν στο Ε9 της χρήση του 2019 ενσωματώνονται στο υπολογισμό του εφετινού φόρου. Όσοι τροποποίησαν της περιουσιακή κατάσταση τους το 2019 (πχ λόγω κτηματολογίου, ρύθμιση αυθαίρετων κτισμάτων, ημι-υπαίθριους χώρους κλπ) θα δουν το φετινό τους φόρο αυξημένο σε σχέση με πέρσι.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΝΦΙΑ, ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!