ΕΝΦΙΑ: Έρχονται έξτρα «ραβασάκια» σε ιδιοκτήτες ακινήτων - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
13
Σεπτέμβριος
Back

ΕΝΦΙΑ: Έρχονται έξτρα «ραβασάκια» σε ιδιοκτήτες ακινήτων

Έξτρα “ραβασάκια” για τον ΕΝΦΙΑ αναμένεται να στείλει το επόμενο διάστημα η ΑΑΔΕ σε ιδιοκτήτες ακινήτων.

Αυτό θα αφορά σε φυσικά πρόσωπα και νομικά πρόσωπα που δεν είχαν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις το 2016 ή δηλώσεις ΕΝΦΙΑ για το 2017 και δεν είχαν καταβάλει τον σχετικό φόρο.

Με τις πρόσθετες πράξεις εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου που θα εκδώσει η  ΑΑΔΕ, οι παραπάνω φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τον “λογαριασμό” για το 2016, είτε αυτό θα  αφορά σε φόρο εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος είτε φόρους πολυτελούς διαβίωσης που θα έχουν υπολογιστεί  από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Τα “έξτρα “ραβασάκια” για τον ΕΝΦΙΑ

Σε όσους σταλούν αυτά τα έξτρα ραβασάκια θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  • είτε να εξοφλήσουν εφάπαξ  εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση των πράξεων τα χρηματικά ποσά που αναγράφονται σε αυτές.
  • είτε να υποβάλουν εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση των πράξεων εκπρόθεσμες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για το έτος 2016 προκειμένου να εκδοθούν τα «κανονικά» εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!