ΕΛΠΕ: Εκτινάχθηκε η κερδοφορία στο α’ τρίμηνο του 2017 - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
21
Μάι
Back

ΕΛΠΕ: Εκτινάχθηκε η κερδοφορία στο α’ τρίμηνο του 2017

Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα, με τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA του α’ τριμήνου να ανέρχονται στα 229 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 35% και τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη στα 126 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 80% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016 ανακοίνωσε ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 124 εκατ. ευρώ, έναντι 32 εκατ. στο α’ τρίμηνο του 2016, αυξημένα κατά 287,5%, καθώς η μειωμένη διακύμανση των διεθνών τιμών αργού τους πρώτους μήνες του 2017 είχε περιορισμένη επίδραση στην αποτίμηση αποθεμάτων.

Ο τζίρος του ομίλου ανήλθε περίπου στα 2,08 δισ. ευρώ, έναντι 1,25 δισ. το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 67%. Ο πρόεδρος του δ.σ. της Ελληνικά Πετρέλαια Στάθης Τσοτσορός εξήγησε πως η ανοδική πορεία του ομίλου συνεχίστηκε και το α’ τρίμηνο του 2017, με αυξημένες μάλιστα επιδόσεις, δίνοντας έμφαση «στην αριστοποίηση της εκμετάλλευσης των παραγωγικών δυνατοτήτων του συστήματος και τη διαρκή ενίσχυσή μας στην εσωτερική και διεθνή αγορά, σε συνδυασμό με τα υψηλά περιθώρια».

Η βελτιωμένη λειτουργία των διυλιστηρίων του ομίλου οδήγησε σε αύξηση παραγωγής και πωλήσεων κατά 11% και 16% αντίστοιχα, με τις συνολικές πωλήσεις να ξεπερνούν τα 4 εκατ. τόνους. Αύξηση σημειώθηκε σε όλες τις επιμέρους αγορές, με τις εξαγωγές να αυξάνονται κατά 18%, στα 2,2 εκατ. τόνους και τις πωλήσεις εσωτερικής αγοράς κατά 13% σε 1,3 εκατ. τόνους, λόγω αύξησης μεριδίων αγοράς και ζήτησης για πετρέλαιο θέρμανσης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!