Δημόσιο: Έδωσε 1,1 δις σε ιδιώτες για ληξιπρόθεσμα χρέη

Την έναρξη της διαδικασίας αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες προμηθευτές, από τον προηγούμενο μήνα, αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα, τον Ιούλιο διατέθηκε για αποπληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους προμηθευτές του Δημοσίου και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα το ποσό του 1,109 δισ. ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος των οφειλών έφτανε στο τέλος του Ιουνίου στο ποσό των 5,91 δισ. ευρώ ή τα 7,22 δισ. ευρώ με την προσθήκη και των οφειλών από επιστροφές φόρου.

Πρόκειται για δέσμευση που υπάρχει στο 3ο μνημόνιο, σύμφωνα με την οποία, η κυβέρνηση υποχρεούται με τα κεφάλαια που λαμβάνει από τις δόσεις της δανειακής σύμβασης ένα μέρος να διατεθεί για την εξόφληση χρεών προς τους ιδιώτες.

Μάλιστα, ορίζεται και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής, το οποίο λήγει στο β’ τρίμηνο του 2017 και είναι αρκετά φιλόδοξο, δεδομένου ότι προβλέπει πως σε λιγότερο από ένα έτος (έως τον Ιούνιο του 2017) θα διατεθεί στην αγορά το ποσό των 6,7 δισ. ευρώ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΙΔΙΩΤΕΣ, ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ, ΕΔΩΣΕ 1


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!