ΔΕΥΑ Κέρκυρας: Ολοκληρώνεται το έργο του βιολογικού καθαρισμού της Λευκίμμης

Την ικανοποίηση του για την πορεία υλοποίησης του έργου  για τον  βιολογικό καθαρισμό της Λευκίμμης εξέφρασε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής,  ο οποίος επισκέφτηκε τη μονάδα συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πανταζή και Λευκιμμαίων – Κορισσίων – Μελιτειέων Τάσο Μοναστηριώτη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Σπύρο Πανδή και υπηρεσιακά στελέχη.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας δήλωσε την ικανοποίησή του «γιατί ένα έργο που λίμναζε επί 3 περίπου δεκαετίες και είχε εγκαταλειφθεί, καταφέραμε με επανειλημμένες παρεμβάσεις, επισκέψεις στα υπουργεία, επιμονή και σκληρή δουλειά να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία που υφίσταται η περιοχή και το περιβάλλον».

Ο κ. Τρεπεκλής ανακοίνωσε ότι τέλος Οκτωβρίου, επιτέλους, η εγκατάσταση θα λειτουργήσει και συνεχάρη τους συνεργάτες του στις Τεχνικές Υπηρεσίες, που έχουν την ευθύνη διαχείρισης του έργου, για την αποτελεσματική δουλειά τους.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο δημοπρατήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 και έχει προϋπολογισμό 1.069.000 ευρώ, ενώ πρόσφατα ο Δήμος κατάφερε να εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση 250.000 ευρώ για την ολοκλήρωσή του.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας τόνισε επίσης ότι «το έργο εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και τα μηχανήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας, αφού προβλέψαμε να κάνουμε τις απαραίτητες αναβαθμίσεις για να έχει η περιοχή ένα σύγχρονο βιολογικό. Όταν παραλάβαμε το έργο, ήταν στην κυριολεξία βομβαρδισμένο. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες αλλά η εργατικότητα και το πείσμα μας έφεραν τα σημερινά αποτελέσματα, προς όφελος των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής, που χρόνια απαιτούσαν την ολοκλήρωσή του. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που πετύχαμε τον στόχο μας, κάνοντας πραγματικότητα ένα όνειρο πολλών ετών».

Παράλληλα ο κ. Τρεπεκλής ανακοίνωσε ότι πλέον ο Δήμος Κέρκυρας διεκδικεί την συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου και για τον Κάβο καθώς και χρηματοδότηση για την αξιοποίηση της λιμνοδεξαμενής Μοσχόπουλου.

Ικανοποιημένοι δήλωσαν και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Πανταζής και Μοναστηριώτης για την «εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει και τους γρήγορους ρυθμούς ολοκλήρωσης του έργου». Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί, ο Βιολογικός Καθαρισμός Λευκίμμης, θα παραδοθεί στη ΔΕΥΑ Κέρκυρας που θα έχει την ευθύνη λειτουργίας και συντήρησής του.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΛΕΥΚΙΜΜΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]