ΔΕΗ: Μέσα στον Ιούλιο η ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων για πώληση μετοχών

Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζει η ΔΕΗ την πρότασή της για την μείωση του μεριδίου της αγοράς, τη λειτουργία των ΝΟΜΕ και την αποεπένδυση του 40% των λιγνιτικών μονάδων.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή ανέφερε ότι «οι επεξεργασίες για την αποεπένδυση του 40% του λιγνιτικού παραγωγικού δυναμικού προχωρούν εντατικά, σε πλήρη συνεργασία με το Υπουργείο. Οι σχετικές προτάσεις προς τη Γεν. Δ/νση Ανταγωνισμού της ΕΕ και οι διαβουλεύσεις θα ολοκληρωθούν εντός του Ιουλίου. Από τις μέχρι σήμερα ενδείξεις αναμένεται σοβαρό ενδιαφέρον, ώστε το όλο εγχείρημα να επιτευχθεί εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών πράγμα που απαιτεί έντονη προσπάθεια και πολλή δουλειά».

Σύμφωνα με το thepaper.gr, σχετικά με τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ για τις οποίες η επιχείρηση έχει εκφράσει επανειλημμένως τις διαφωνίες της, ο κ. Παναγιωτάκης επεσήμανε ότι: «η θέση μας για το μοντέλο των ΝΟΜΕ έχει διατυπωθεί πολύ καθαρά, τόσο για την οικονομική ζημία που προκαλεί στην επιχείρηση όσο και για την αποτελεσματικότητά του στο άνοιγμα της αγοράς και μάλιστα με ομαλό τρόπο. Έτσι από την πλευρά μας έχουμε προκρίνει τη διαμόρφωση και διάθεση στην αγορά χαρτοφυλακίων πελατών από όλα τα τμήματα της αγοράς. Ήδη έχει προχωρήσει η σχετική επεξεργασία με την κατάλληλη υποστήριξη Συμβούλου, και το αμέσως επόμενο διάστημα θα υποβληθούν στο Υπουργείο συγκεκριμένες προτάσεις για τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις. Έχουμε επίγνωση των επιφυλάξεων για την αποτελεσματικότητα του μέτρου από πλευράς Commission, τις οποίες βέβαια δεν συμμεριζόμαστε. Πιστεύουμε ότι η επιτυχία του εγχειρήματος, για την οποία εργαζόμαστε συστηματικά θα διαλύσει τις αμφιβολίες».

Το στρατηγικό πλάνο της ΔΕΗ

Η επεξεργασία του Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδίου θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα με τη συνδρομή του Συμβούλου με στόχο την ολοκλήρωσή του σε λίγους μήνες. Με πυλώνες τις γενικές στρατηγικές κατευθύνσεις, που προαναφέρθηκαν θα τεθούν οι στρατηγικοί στόχοι για την προσαρμογή, μετασχηματισμό και ενίσχυση της ΔΕΗ στο νέο περιβάλλον και συνθήκες που διαμορφώνονται. «Με αξιοποίηση των ισχυρών στοιχείων και ελαχιστοποίηση των αδυναμιών. Παράλληλα θα προσδιοριστεί το βέλτιστο επιχειρηματικό μοντέλο για την υλοποίηση των στόχων. Η ΔΕΗ έχει όλες τις προϋποθέσεις να επιτύχει. Μια επιχείρηση με 50% μερίδιο στην αγορά προμήθειας και στην παραγωγή παραμένει ισχυρή και δεσπόζουσα, με τις προοπτικές παραπέρα ανάπτυξης ορθάνοιχτες. Παράλληλα, με διαφοροποίηση και διεύρυνση των δραστηριοτήτων και επέκταση σε άλλες αγορές μπορεί να γίνει πολύ πιο ισχυρή σε σχέση με σήμερα. Τα ανάλογα παραδείγματα ομοειδών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων είναι η απτή απόδειξη», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΕΗ, ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, 40%, ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΩΛΗΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!