Απόφαση-«βόμβα»: Ανατροπές σε Βασιλόπουλο, Σκλαβενίτη, My Market & Μασούτη - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
24
Μάρτιος
Back
Σούπερ Μάρκετ -Κυριακή των Βαΐων: Σε λειτουργία ΑΒ Βασιλοπουλος, Μασούτης, Lidl, My Market (ωράριο)

Απόφαση-«βόμβα»: Ανατροπές σε Βασιλόπουλο, Σκλαβενίτη, My Market & Μασούτη

Απόφαση που φέρνει ανατροπές σε Βασιλόπουλο, Σκλαβενίτη, My Market & Μασούτη

Tα πάνω κάτω φέρνει στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ο νόμος 4492/2021 που ψηφίσθηκε τον περασμένο Απρίλιο και θα τεθεί, εκτός απροόπτου, σε εφαρμογή τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει ότι η εξόφληση των παραγωγών και προμηθευτών αλλοιώσιμων γεωργικών προϊόντων και τροφίμων πρέπει να γίνεται εντός 30 ημερών και των λοιπών γεωργικών προϊόντων εντός 60 ημερών.

Με αυτό το νέο δεδομένο λοιπόν, αλλάζει η στρατηγική «πληρωμών» και στενεύουν τα όρια ευελιξίας των σούπερ μάρκετ.

Παράγοντες της αγοράς μάλιστα εκτιμούν πως για να επιτευχθεί αυτή η ρευστότητα θα πάει πιο πίσω η πληρωμή προμηθευτών άλλων κατηγοριών.

Στελέχη της αγοράς αλλά και οι ίδιοι οι επικεφαλής των μεγάλων αλυσίδων στις προβλέψεις τους για την εικόνα του κλάδου τα επόμενα χρόνια, εκτιμούν μάλιστα ότι θα υπάρξει αύξηση του βαθμού συγκέντρωσης καθώς και νέες εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Δεν αποκλείεται κάποιες αλυσίδες να αναζητήσουν λύσεις μέσω δανεισμού για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτά τα δεδομένα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!