ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικές πληρωμές τελωνειακών οφειλών κατά τις ειδικές αργίες

Ανακοίνωση για τις ηλεκτρονικές πληρωμές τελωνειακών οφειλών κατά τις ειδικές αργίες διατραπεζικών συναλλαγών για το έτος 2021, έκανε η ΑΑΔΕ.

H ανακοίνωση της ΑΑΔΕ:

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 11 του νόμου 3336/2005, η Παρασκευή 2 και η Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 (Μεγάλη Παρασκευή και Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών αντίστοιχα) ορίζονται ως ημέρες ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών.

Κατά τις ως άνω ημέρες, το Σύστημα Πληρωμών ΔΙΑΣ δεν θα λειτουργεί λόγω αργίας του συστήματος TARGET2 και ως εκ τούτου:
1) δεν θα πραγματοποιηθούν εκκαθαρίσεις και διακανονισμοί  και δεν θα ανταλλαγούν αρχεία συναλλαγών πληρωμών με τις Τράπεζες και τους διαχειριζόμενους Οργανισμούς.
2) Παρόλα αυτά, θα διεκπεραιωθούν κανονικά όλες οι on line ηλεκτρονικές πληρωμές του ICISnet.
3) οι ηλεκτρονικές πληρωμές του ICISnet που θα πραγματοποιηθούν σε επιλεγμένη ημερομηνία (όχι on line), θα αποσταλούν στο ICISnet (με αρχείο batch) την Τρίτη 5 Απριλίου 2021, οπότε και θα επεξεργαστούν προκειμένου να προωθηθεί η τελωνειακή διαδικασία (απελευθέρωση εμπορευμάτων, κλπ)

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε:

Α) όπως λάβετε υπόψη σας τις ανωτέρω αργίες, σε τυχόν καταληκτικές ημερομηνίες βεβαιωμένων οφειλών και λοιπών υποχρεώσεων.

Β) όπως ενημερωθείτε από τα πιστωτικά ιδρύματα, με τα οποία συνεργάζεσθε, για τη μορφή ηλεκτρονικής πληρωμής που αυτά εφαρμόζουν κατά τις συναλλαγές τους.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΑΔΕ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ, ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!