120 δόσεις: Φέρνουν ρευστό στα κρατικά ταμεία

Έξω φαίνεται να έπεσαν στις προβλέψεις της οι θεσμοί αναφορικά με το εάν η ρύθμιση των 120 δόσεων θα προσθέσει ή θα αφαιρέσει έσοδα από το ταμείο του Δημοσίου.

Το μέγεθος της απόκλισης επί των προβλέψεων προκαλεί όμως μεγάλη εντύπωση. Αρχικά οι θεσμοί εκτιμούσαν ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων θα οδηγήσει σε μαύρη τρύπα από 400 έως 800 εκατ. ευρώ φέτος και από 200 έως 600 εκατ. ευρώ του χρόνου.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» η μαύρη τρύπα όχι μόνο εξαφανίστηκε αλλά προκύπτουν κατά τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών και έξτρα εισόδημα για το 2020.

Υπολογίζονται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ. Εντός των ημερών αναμένοντια και τα επίσημα στοιχεία για τα πεπραγμένα των ρυθμίσεων μέχρι και σήμερ ερωτηματικό παραμένει το πόσοι από όσους εντάχθηκαν στο σχήμα των 120 δόσεων θα συνεχίζουν να πληρώνουν για τα επόμενα περίπου δέκα χρόνια.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 120 ΔΟΣΕΙΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]